Bölge Haber Girişi : 04 Haziran 2010 15:35

Yakutiye suç mekanlarını temizliyor!..

Yakutiye suç mekanlarını temizliyor!..
Yakutiye Belediyesi, Erzurum Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün taleplerini önceliğe alarak İsmet Paşa, Aliravi ve Habip Efendi semtlerinde terkedilmiş

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi, Erzurum Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün taleplerini önceliğe alarak İsmet Paşa, Aliravi ve Habip Efendi semtlerinde terkedilmiş ve kısmen yıkılmış 9 binayı yıktı. Belediye Başkanı Ali Korkut, tinerci ve suç eğilimli tiplerin mekan olarak kullandığı bu yerlerin yıkılmasının çevre sağlığı ve güvenliği için önem arz ettiğini söyledi.
Yakutiye Belediye Fen İşleri Müdürlüğü yıkım ekipleri gündüz mesaisinin dışında akşam saatlerinde de suçluların mekanlarına dönüşen maili inhidamlık binaları yıkıyor. Erzurum Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün de bu yönde talepleri olduğunu belirten Ali Korkut, “Yakutiye merkezde maili inhidam durumunda olan çok sayıda bina bulunuyor. Her geçen gün bu sayı artıyor. Maalesef Yakutiye merkezde eski mahalleler, eski yapılar yoğunlukta. Yıkım tehlikesi bulunan ve sahipleri tarafından boşaltılmış evler aynı zamanda suçlu insanlar için barınak oluşturuyor. Mahalle sakinlerinden, muhtarlardan bu yönde istek ve taleplerde var. Emniyet Müdürlüğü birimlerimiz de bu mekanların azalması için bizden yardım istiyorlar. Belediye olarak imkanlarımız doğrultusunda düzenli olarak bu tür evleri yıkıyoruz. Özellikle araç açısından sıkıntımız bulunuyor. Buna rağmen gündüz belediyenin diğer hizmetleri görülürken, akşam saatlerini bu tür evler ve binaların yıkımına ayırıyoruz” dedi.
İsmet Paşa, Aliravi ve Habip Efendi semtlerinde maili inhidamlık 10 evi yıkan belediye ekipleri, bina enkazından çıkan ağaç parçalarını da yoksul ailelere dağıtıyor. Bu arada mahalle sakinleri, tinerciler, fuhuş çeteleri, sarhoş ve ayyaş tiplerin mekanlarına dönüşen terkedilmiş bu evlerin yıkımından dolayı Belediye Başkanı Ali Korkut’a teşekkür ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.