Bölge Haber Girişi : 04 Haziran 2010 14:41

10 Bin öğretmen ataması yapıldı!..

10 Bin öğretmen ataması yapıldı!..
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 bin kadrolu öğretmen ataması gerçekleştirildi. MEB Başöğretmen Salonunda, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçunun

Erzurum Ajans-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 bin kadrolu öğretmen ataması gerçekleştirildi. MEB Başöğretmen Salonu’nda, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun katılımıyla yapılan törenle 10 bin kadrolu öğretmenin ataması gerçekleştirildi. Bakan Çubukçu, yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin heyecan duymadan, sevgi ve inanç olmadan yapılacak bir meslek olmadığını, yeni atanacak öğretmenlerin 2010-2011 öğretim yılından itibaren göreve başlayacaklarını, özveriyle çalışacaklarına inandığını söyledi. Türkiye’deki öğretmenlerin yüzde 70′inin 40 yaşının altında, nüfusun yaş ortalamasının 22,5
olmasının öğretmenlerin de heyecanla çalışacaklarını belirttiğini söyleyen Çubukçu, “Öğretmenlerin yenilikçi olmaları, bilgi toplumunun yarattığı değişim karşısında kısa sürede bilgilerini sürekli güncellemelerini, iyi bir rol model olmalarını bekliyorum” şeklinde konuştu.
Öğretmen atamalarını her yıl iki defa yapıldığını, bundan sonra öğretim hayatının aksamaması için her yıl Ağustos ayında bir defada yapılacağını belirten Çubukçu, “Bugün yapacağımız atamalar bir defaya mahsustur. Öğretmenlerimizin mağduriyetlerini yaşanmaması, KPSS sonuçları bu yıl ilk defa ve son defa yapacağız” ifadelerini kullandı. 9 bin sözleşmeli personelin atamalarının yapılacağını belirten Çubukçu, KPSS puanlarının yeterli olması durumunda atamalarının yapılacağını belirtti.
Bilgi teknolojisinin kullanıldığı atamalarda öğretmen olan sözleşmeli adayların heyecanlı oldukları görüldü. Bursa’dan annesiyle gelen bir aday, Erzurum’a atandığını 8 aydır sözleşmeli olarak çalıştığını, Erzurum’a atanmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Annesi de oğlunun çok uzaklara gideceğini, hayırlı olması temennisinde bulundu. Antalya’ya atanan bir öğretmen adayı ise, 5 aydır kadrolu öğretmenlik için beklediğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.