Bölge Haber Girişi : 21 Mayıs 2010 06:21

Yakutiye'de metruk bina kalmayacak!..

Yakutiye'de metruk bina kalmayacak!..
Bölgesinde kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, şimdi de suçluların barınağı haline gelen metruk binalara el attı.

Erzurum Ajans-Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında belirlenen mahallelerde bir çok eski yapıyı yıkmak için baharla birlikte düğmeye basan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, şimdi de suçluların barınağı haline gelen metruk yapılara el attı. Özellikle Emniyet Müdürlüğü’nün son dönemlerde rahatsızlığını dile getirdiği metruk yapılarla ilgili ciddi bir çalışma içerisine girdiğini ifade eden Korkut, “Yakutiye sınırları içerisinde 15 bin metruk bina tespit ettik” dedi.

HALKIN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

“Her yıl bin metruk binayı kaldırmayı hedefliyoruz” diyen Başkan Korkut, metruk binaların sadece görüntü kirliliğine sebep olmadığını bunun yanı sıra çevre bulunan vatandaşların da can güvenliğini tehdit ettiğini  savundu. Korkut, “Karanlık çökünce tinerci ve alemcilerin mekanı haline geliyor. İnsanlar bu binaların arasından geçip evlerine gidemiyorlar. Metrup binalarda oturan vatandaşlar da büyük bir tehlike içerisindeler” diye konuştu.

Palandöken’in de aylar öncesinde gündeme taşıdığı metruk binalarla ilgili çalışma başlatan Başkan Korkut, “Yakutiye belediyesi olarak bu metruk yapıları eninde sonunda ortadan kaldıracağız. Biz bu çalışmaları vatandaşlarımızla el birliği içerisinde yapmak istiyoruz. Bunu da başaracak güçteyiz" diye konuştu.

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.