İlçeler Haber Girişi : 10 Aralık 2012 09:30

Yakutiye'den kayak seferberliği

Yakutiye'den kayak seferberliği
Yakutiye Belediyesi, genelde zengin sporu olarak bilinen kayak sporunu yoksul semtlere ulaştıran proje başlattı.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi, genelde zengin sporu olarak bilinen kayak sporunu yoksul semtlere ulaştıran proje başlattı. Yakutiye ilçe sınırlarında bulunan her okuldan, derslerinde başarılı, alt gelir seviyesinden 5’er çocuk Yakutiye Kayak Kulübünde kayakla tanışacak. Belediye Başkanı Ali Korkut, kış sporları merkezine sahip bir ilde herkesin kayak yapmayı öğrenmesi gerektiğini söyledi. Korkut, “Projemizde amaç, kayak sporunun zenginlere özgü olduğu imajını değiştirmek, yoksul kesimlere fırsat eşitliği vermektir” dedi.

Yakutiye Belediyesi, Erzurum’un yoksul kesimlerine fırsat eşitliği sunmak, kayak sporunu geniş kesimlere ulaştırmak için proje başlattı. İlçe sınırları içerisinde yer alan her okuldan 5 öğrenci kayak yapma imkânı bulacak. Belediye Başkanı Ali Korkut, “Erzurum kış sporları merkezi. Bu şehirde yaşayan geniş kesimlere kış sporları yapabilir noktaya getirmek gerekiyor. Bu amaçla ilçe sınırları içerisinde yer alan İlk Okul, Orta Okullarda eğitim gören 6 ile 11 yaş arası 5’er çocuğumuzu istedik. 205 öğrencimiz, bu yıl kayak ile tanışacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden, okul yöneticilerimizden bazı isteklerimiz oldu. Seçilecek çocuklarımızda bazı özellikler aradık. Örneğin gelir seviyesi düşük olan kesimlerin tercih edilmesi, derslerinde başarılı ama birazcık da afacan çocuklarımızın seçilmesi gibi. Ben bu süreçten Erzurum’un, kenar mahallelerin kış sporlarıyla barışmasını, dolayısıyla turizm kenti özelliklerine hazırlanmasını, başarılı sporcuların özellikle gelir seviyesi düşük kesimlerden çıkacağını umuyorum. Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız” şeklinde konuştu.

Yakutiye Spor Kulübü Kayak Şubesi tarafından üstlenilen proje Aralık ayı içerisinde kayak sezonunun açılmasıyla başlayacak. Yakutiye Spor Başkanı Ferhat Mergan, Belediye Başkanı Ali Korkut’un ön görüleri doğrultusunda böyle bir organizasyonu üstlendiklerini belirterek “Başkanımız, yoksul kesimlere fırsat eşitliği verilmesini istiyor. Bizde bu doğrultuda çalışma yürütüyoruz” dedi.

Yakutiye İlçe sınırlarında yer alan İlk ve Orta Okullardan gelen 6-11 yaş arası 205 öğrenci ile 100 Yakutiye Belediyesi personel çocuğunun kayak ile tanışacağı projede organizasyonu Yakutiye Spor Kayak Şubesi sorumlusu Mahmut İymen yürütüyor. Temel kayak eğitimini Erdal Vuraler ve ekibi verecek. Eğitimin ardından katılımcılara sertifikaları verilecek. Sezonun sonunda Erdal Vuraler ve ekibi kontenjan ölçüsünde profesyonel olarak seçme yapacaklar. Sezon açılışı ile kurs başlayacak, sömestri tatili sonuna kadar devam edecek. Kurs için belediye binası önünden düzenli olarak servis kalkacak. Öğrencilerin yemekleri, servis, yemek, kayak malzemeleri belediye tarafından karşılanacak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.