İlçeler Haber Girişi : 11 Mart 2013 19:04

Yakutiye'den Tabyalara gezi

Yakutiye'den Tabyalara gezi
Yakutiye Belediyesi ve Kent Konseyi, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünde bir grup öğrenciyle tabyalara gezi düzenlediler.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi ve Kent Konseyi, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünde bir grup öğrenciyle tabyalara gezi düzenlediler. Araştırmacı yazar Abdurrahman Zeynel, tabyalar üzerinde cereyan eden savaşlar, Osmanlı Rus savaşları, Erzurum'un kurtuluşuna dair bilgileri aktardı. Geziye yaklaşık 50 öğrenci katıldı.

Yakutiye Belediyesi ile Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen "12 Mart Erzurum' un Kurtuluşu Yıldönümü" nedeniyle 50 üniversite öğrencisine tabyalar gezdirildi. Araştırmacı yazar Abdurrahman Zeynel'in rehberliğinde öğrencilere Aziziye tabyaları gezdirildi. Abdurrahman Zeynel, gezi boyunca Osmanlı Rus savaşlarını, Erzurum'un işgal günlerini, savunmasını, ve kurtuluşunu anlattı. Tarihin cereyan ettiği yerde öğrenileceğini belirten araştırmacı yazar Abdurruhman Zeynel, "Yakutiye Belediyesi ve Kent Konseyi güzel bir şey yaptı. Gençlik Meclisi, üniversiteli öğrencilerimizi getirdi. Bizde üzerimize düşen vazifeyi yaptık. Osmanlı Rus savaşları, Erzurum'un savunmalarını, işgali, kurtuluşu anlattım. Oldukça verimli bir gezi oldu. Gelen çocuklarda memnun kaldılar. Erzurum'u böyle anlatmak, dersleri böyle etkili hale getirmek gerekiyor. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'a da teşekkür ediyorum" dedi.

Aziziye tabyalarını Araştırmacı yazar Abdurrahman Zeynel 'in verdiği bilgilerle gezen öğrencilerin geziden son derece memnun ayrıldıkları gözlendi. Erzurum'a dair bilgilerin benzer gezilerle elde edilmesinin değerli olduğunu söyleyen öğrenciler "Abdurrahman Zeynel hocamıza verdiği bilgiler için, Yakuti Belediye Başkanı Ali Korkut ve Kent Konseyi Gençlik Meclisine teşekkür ediyoruz." Şeklinde konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.