Spor Haber Girişi : 07 Şubat 2012 12:05

Yakutiyespor sporun her dalında başarılı

Yakutiyespor sporun her dalında başarılı
Yakutiye, gençliğe sahip çıkıyor, gençler ise başarılarıyla yüz güldürüyorlar.
Erzurum Ajans-Yakutiye, gençliğe sahip çıkıyor, gençler ise başarılarıyla yüz güldürüyorlar. Ümitler Judo takımını kabul eden Belediye Başkanı Ali Korkut, sporun her dalında başarıyı hedeflediklerini belirtirken, gençlere imkan sunmaktan ve gelen başarıdan memnun olduğunu söyledi. Türkiye şampiyonasına katılacak olan Judo takımı ise Korkut'a madalya sözü verdi.

Yakutiyespor Kulübü, sporun çeşitli dallarında gençlere sunduğu olanaklarla ciddi bir sorumluluk örneği sergiliyor. Futbol, boks ve kayak sporunda aldığı başarılı sonuçların ardından Judo'da Türkiye şampiyonu çıkaran Yakutiyespor, gençlere sunduğu olanakların karşılığını da almaya başladı. Ümitler Türkiye Şampiyonasına katılacak olan Yakutiyespor Judo takımı Belediye Başkanı Ali Korkut'u ziyaret ederek madalya sözü verdiler. Genç Judocuları kabul eden Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiyespor olarak gençlere spor imkanı sunduklarını belirtti. Sporcu ahlakıyla donatılmış gençlerin sağlıklı bir toplum için ihtiyaç olduğunu söyleyen Korkut, "Biz üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz. Sporun çeşitli dallarında takımlarımız var ve Judo'da bunlardan biri. Onların başarılı olması bizim doğru yolda olduğumuzun işareti. Biz imkan sunacağız, onlar başarıya koşacaklar. Judo'da 50 civarında sporcumuz var. Bunlardan Mustafa Haymana, ki görme engelli bir sporcudur. 73 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Kendisinden Avrupa ve Dünya şampiyonluğu bekliyoruz" dedi.

GÖRME ENGELLİLERDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Yakutiyespor Kulübü Judo takımı 20'si görme engelli 50 genç Judocuya sahip. Görme engellilerde Yakutiyespor'un başarılı Judocusu Mustafa Haymana Ocak ayında düzenlenen Görme Özürlüler Türkiye Şampiyonasında 73 kiloda Türkiye birincisi oldu. Mustafa Haymana Başkan Korkut'u ziyaretinde Avrupa ve Dünya şampiyonluğu sözü verdi. Sunulan imkanlar için Ali Korkut'a teşekkür eden Mustafa Haymana, "Bizim spora olan ilgimizin imkanlarla desteklenmesi gerekiyor. Bunun için Başkan Korkut'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Nurullah Diyarbakır ve Erdoğan Dönmez, tarafından çalıştırılan Judo takımı 10-12 Şubat tarihleri arasında Mersin'de düzenlenecek Ümitler Türkiye şampiyonasında Erzurum'u temsil edecekler. 6 sporcuyla Erzurum'u temsil edecek Yakutiyespor Judo takımında Emre Turan (15), Cengizhan Dönmez (15), Hüseyin Çaler (16) 50 kiloda, Hasan Çaler (16), Furkan Akbulut (15), 55 kiloda yarışacaklar.
Y
akutiyespor Kulübü Başkanı ve Yakutiye Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Mergan, gençler için çeşitli imkanlar sağladıklarını, onlara kalanın ise başarı olduğunu söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.