Spor Haber Girişi : 09 Mayıs 2012 18:30

Yakutiyespor zoru başardı

Yakutiyespor zoru başardı
Erzurum’un son döneminin en parlak ekibi Yakutiyespor, Aşkale 3 Mart’ı geçerek BAL liginde oynamaya hak kazandı.
Erzurum Ajans-Erzurum’un son döneminin en parlak ekibi Yakutiyespor, Aşkale 3 Mart’ı geçerek BAL liginde oynamaya hak kazandı. U 19 ligi Türkiye 1. ön elemelerini geçen Yakutiyespor futbol takımı, Aşkale 3 Mart sporu 4-3’lük sonuçla devirerek BAL ligine yükseldi. BAL liginde U 19 takımı ile yerini alan Yakutiyebelediyespor, Ali Korkut’un spordaki yatırımlarının karşılığı olarak görülüyor.
Yakutiyebelediyespor ile Aşkale 3 Mart Futbol takımları Erzurum stadyumu yanındaki 2 nolu sahada maça hızlı bir şekilde başladılar. Geçirdiği talihsiz kazadan sonra böylesine önemli bir maça çıkan Aşkale 3 Mart sporun heyecanı dikkat çekerken, Yakutiyebelediyespor’un oyuncu yaş ortalamasıyla çekingen oldukları görüldü. Maçın normal süresi 1-1 biterken, uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Maçın normal süresinde golleri 14. dakikada Aşkale 3 Mart’tan Birol, atarken Yakutiyespor’un golü maçın ikinci yarısında geldi. 66 dakikada Buğra takımına beraberliği getiren golü attı. Maçın normal süresinde başka gol olmayınca uzatmalara gidildi. Uzatmalarda da gol olmayınca sonucu penaltılar belirledi. Penaltıların sonunda Yakutiye spor U 19 takımı Aşkale 3 Mart futbol takımı 4-3 mağlup etmeyi başardı.

YAKUTİYE U 19 BAL LİGİNDE

Yakutiye belediyesi U 19 futbol takımı Pazar günü Gümüşhane’de Türkiye şampiyonası için 1. Ön eleme turunu 1.likle tamamlayarak büyük bir moral ile Aşkale 3 Mart sporun karşısına çıktılar. Maçı, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiyespor Kulüp Başkanı Ferhat Mergan da izledi. Baştan sona heyecanlı geçen maçta gülen taraf Yakutiyespor olurken, Ali Korkut, gençliğe yaptığımız yatırımların semeresini görüyoruz değerlendirmesinde bulundu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.