İlçeler Haber Girişi : 29 Aralık 2011 12:31

Yakutiyespor`un kızlarının hedefi şampiyonluk

Yakutiyespor`un kızlarının hedefi şampiyonluk
Yakutiyespor Bayanlar Boks Takımı, takım halinde ve bireysel şampiyonluk hedefiyle Türkiye şampiyonası için Kayseri yollarına düştü.
Erzurum Ajans-Yakutiyespor Bayanlar Boks Takımı, takım halinde ve bireysel şampiyonluk hedefiyle Türkiye şampiyonası için Kayseri yollarına düştü. Belediye Başkan Vekili Recep Aydın ve Yakutiyespor Başkanı Ferhat Mergan`ı ziyaret eden bayan boksörler madalya sözü verdiler.

Yakutiyespor, sporun her alanında yaptığı yatırımların karşılığını almaya başladı. Futboldaki başarının ardından boksta 20 yıl sonra Erzurum`a ilk şampiyonluğu getiren Yakutiyespor`un bayan boks takımı da altın madalya için Türkiye şampiyonasına katılıyor. 4-10 Ocak 2012 tarihleri arasında Kayseri`de düzenlenecek olan Bayanlar Türkiye Şampiyonasına 6 sporcuyla katılan Yakutiyespor Boks takını bireysel ve takım halinde şampiyonluk hedefliyor. Antrenör Cumali Yılmaz yönetiminde şampiyona için hazırlanan Bayan Boks Takımı şampiyona öncesi Yakutiye Belediye Başkan Vekili Recep Aydın, Yakutiyespor Kulüp Başkanı Ferhat Mergan, İkinci Başkan Suat Güneş, Genel Kaptan Mahmut İymen ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YAKUTİYE GENÇLİĞE YATIRIM YAPIYOR

Yakutiye Belediye Başkan Vekili Recep Aydın, belediye olarak sporun her alanında yatırım yapıldığını belirterek "Belediye olarak gençlere önem veriyoruz. Kızlarımız bu yatırımların bir sonucu olarak buradalar. Kendilerini Kayseri`ye altın madalya beklentisiyle uğurluyoruz. Onların başarılı olmasından başka beklentimiz de yoktur" dedi.
Yakutiyespor Kulüp Başkanı Ferhat Mergan ise başarılı sporcu yetiştirmenin önemine vurgu yaparak, "Örnek insan tipleri yetiştirmenin önemi burada çıkıyor. Gençliğe iyi modeller sunmalı, biz buna yatırım yapıyoruz. Toplumsal mutluluk buralardan geçiyor." şeklinde konuştu.

OKULLU KIZLAR RİNGLERDE ESECEK

Y
akutiyespor`un bayan boks takımının tamamı aynı zamanda başarılı birer öğrenci. 4-10 Ocak tarihleri arasında genç bayanlar, yıldız bayanlar ve büyük bayanlar Türkiye Şampiyonasına katılacak kızların tamamı okullu. Lise ve üniversite eğitimi alan boksörler şunlar; Seda Karataş 18 yaşında ve Kız Meslek Lisesi öğrencisi, (57) kiloda dövüşecek. Kardeş Eda Karataş 19 yaşında (48) kiloda dövüşecek Karataş BESYO öğrencisi. Sevilay Kırklar 17 yaşında (48) da dövüşüyor, İmam Hatip Lisesi öğrencisi. Elif Kırklar 16 yaşında, (48) kiloda dövüşecek Elif`te İmam Hatip Lisesi öğrencisi. Nurseli Yıldız ve Gülsüm Köseoğlu16 yaşında ve Kız Teknik Meslek Lisesinde eğitimlerini sürdürüyorlar. Nurseli Yıldız 48, Gülsüm Köseoğlu ise (54) kiloda ringlerin tozunu atacaklar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.