İlçeler Haber Girişi : 04 Aralık 2012 11:00

Yaralı köpeği Ortopedi Doktoru tedavi etti

Yaralı köpeği Ortopedi Doktoru tedavi etti
Erzurum’un Oltu ilçesinde otomobilin çarptığı Sibirya kurdu cinsi köpek, veterinerde malzeme olmadığı için ilçede Ortopedi uzmanı olarak görev yapan doktor tarafından tedavi edildi.
Erzurumajans-Erzurum’un Oltu ilçesinde otomobilin çarptığı Sibirya kurdu cinsi köpek, veterinerde malzeme olmadığı için ilçede Ortopedi uzmanı olarak görev yapan doktor tarafından tedavi edildi.

15 gün önce Oltu Göle yolu üzerinde yürüyüş yaparken Gökalp Pala’ya ait Fındık isimli Sibirya kurduna araba çarptı. Pala, kaza sonrası ayağı kırılan köpeğini alarak veterinere götürdü. Ancak veterinerde gerekli malzeme olmadığından müdahale edemeyecekleri bildirilince çaresiz kalan Pala’nın imdadına olaya tanık olan Oltu Devlet Hastanesi Ortopedi uzmanı Dr. Gökhan Tolga Akbulut yetişti. Köpeği yaralı halde görünce kayıtsız kalamayan Dr. Akbulut, köpeğin ayağına müdahale etti. Dr. Akbulut, “Köpeğe veteriner arkadaşların fazla bir müdahale edemeyeceklerini söylenince insani görevimi yapmak için köpeğe müdahale ettim. İki hafta önce yaptığım müdahale sonucu kepeğin ayağı iyi durumda alçısını yenileyerek tedavisine devam ediyorum. Yapmış olduğum tedavi sonucu inşallah köpeğimizin ayağını kurtaracağız” dedi.

Köpeğin sahibi olan Gökalp Pala ise köpeğine arabanın çarptığını doktorla birlikte şahit olduklarını belirterek, “Doktor Gökhan Bey'in otomobiliyle köpeğimi veterinere götürdük. Veterinerler buna bir şey yapmayın bu ölür dediler. Daha sonra da köpeği o şekilde bırakmaya gönlü razı olmayan doktor hemen kendisi müdahalede bulundu. Kazada sol arka ayağı kopan köpeğe gerekli müdahale yaptıktan sona alçıya aldılar. 15 gün sonra tekrar bakımını yapan doktor köpeğin sağlık durumunun çok daha iyiye gittiğini alçısını yenilediklerini söyledi" dedi.
Pala, yaralı köpeğe duyarsız kalmayan Ortopedi uzmanı Dr.Gökhan Tolga Akbulut’a teşekkür etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.