Bölge Haber Girişi : 24 Temmuz 2010 03:16

Yardım yapmadan geri gönderdiler!..

Yardım yapmadan geri gönderdiler!..
Erzurum'da 90 dar gelirli çocuğa kıyafet yardımında bulunacağını duyuran Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyonu, 4 saat beklettikten sonra yardım yapmadan çocukları evlerine gönderdi.

Erzurum Ajans-Erzurum’da 90 dar gelirli çocuğa kıyafet yardımında bulunacağını duyuran Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyonu, 4 saat beklettikten sonra yardım yapmadan çocukları evlerine gönderdi.


Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ve 20 yönetim kurulu üyesi, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’ne katılmak üzere kente geldi. Havuzbaşı semtindeki törenin ardından oluşturulan korteje katılan federasyon üyeleri, kıyafet yardımında bulunmak için merkezde bulunan üç ilçeden 30’ar isim istediler. Aziziye, Yakutiye ve Palandöken Belediye yetkililerince belirlenen çocuklar anneleriyle birlikte Çifte Minareli Medrese’de saat 10.00’da beklemeye başladı. Yaklaşık 4 saatlik bekleyişin ardından yardım dağıtımının daha sonra yapılacağını duyuran federasyon yetkilileri, Aziziye ve Palandöken ilçelerinden gelen çocukları ve ailelerini yemeğe götürürken Yakutiye ilçesinden gelenleri ise evlerine gönderdi. Dört saat boyunca yapılacak kıyafet ve ayakkabı yardımını büyük bir heyecanla bekleyen çocuklar, dağıtımın daha sonra yapılacağı duyurusuyla hayal kırıklığına uğradı. Çocuklarıyla birlikte yağmur altında saatlerce bekleyen aileler belediye yetkililerine tepki göstererek, “Saat 18.00’da gelmemizi istediler.

 Dört saat boyunca açıklama yapmadan bizi bekletenlerin yapacağı yardımı istemiyoruz” dediler. Yaşanan aksaklığın iletişim eksikliğinden kaynaklandığını belirten Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, birkaç gün önce görüştükleri üç belediyeden toplam 90 çocuk ismi alındığını, çocukların beden ölçüleri alınmadığı için sorun yaşandığını söyledi. Çocukların kıyafetlerinin alındığını kaydeden Okumuş, “İsimleri belirlenen çocukları, topluca mağazaya götürüp alışveriş yapmak istedik. Ama bir çok mağaza bunu kabul etmedi. Neden böyle bir davranışta bulunduklarını anlayamadım. Giyecekler alındıktan sonra Aziziye ilçesinde dağıtımları yapıp, daha sonra diğer ilçelerdeki çocukları giyindireceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.