Bölge Haber Girişi : 22 Mart 2011 15:22

Yaşlılara saygı haftası!..

Yaşlılara saygı haftası!..
Erzurum'da Yaşlılara Saygı Haftası’ kutlama programı kapsamında panel düzenlendi.

Erzurum Ajans-Erzurum’da ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ kutlama programı kapsamında panel düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Kültür merkezinde düzenlenen programa Vali Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihal Öztürk, Vali yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mesut Yavilioğlu, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, Kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Ayşe Okanlı, “Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız ve dünya nüfusunun önemli bir oranını oluşturan yaşlılara sevgi ve saygıyı dile getirmek için 1982 yılında Dünya sağlık örgütü (WHO) tarafından 18-24 Mart tarihleri arası ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ olarak ilan edilmiştir. Yaşlılarımıza sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz.

Yaşlılık olgusu özellikle son dönemlerde yaşanan yoğun şehirleşme, kadınların çalışma hayatına girmesi, hızlı gelişen teknoloji, geçim standartlarının yükselmesi gibi sebeplerle önemli bir değişime uğramıştır. Saygı duyulan ailenin büyüklüğü olarak bilirkişi konumuna oturtulan yaşlı ne yazık ki toplumsal geleneklerimize de aykırı olarak artık bin hastalık, bir yük olarak algılanır konuma getirilmiştir. Yaşlı bireylerimizle diğer kuşaklar arasındaki bağlar koparak yaşlılar yalnızlığa mahkum edilmiştir” dedi.

Bizleri bugünlere getiren ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevlerimiz arasında olduğunu belirten Okanlı, “Türkiye yaşlı ve yaşlı sorunlarına yönelik olarak bilimsel, hukuksal ve sosyal adımlarını, disiplinler arası iş birliği içinde hızlandırmalıdır” diye konuştu.

Daha sonra Panel Başkanı Prof. Dr. İsmet Kırkpınar katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.