Kültür-Sanat Haber Girişi : 15 Mart 2013 15:29

Yeteneğini miras bırakmak istiyor

Yeteneğini miras bırakmak istiyor
Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yaşayan Şükrü Aru (67) resim yaparak hayata tutunuyor.
Erzurumajans-Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yaşayan Şükrü Aru (67) resim yaparak hayata tutunuyor. Bakır tabağa resim yapan ustaların Türkiye çapında parmakla sayılı olduğunun altını çizen Aru, ölmeden önce bu mirası birisine devretmek istiyor.
Küçük yaşlarda kendi gayretleriyle resim yapmaya başladığını açıklayan Aru, hiçbir eğitim almadığını ve bu yeteneğini 1961-1962 eğitim-öğretim yılında ortaokul ikinci sınıftaki resim öğretmeninin keşfettiğini aktardı. Konya'da bulunduğu sıralarda Mevlana'nın resimlerini yaparak piyasaya girdiğini belirten Aru, bakır tabağın üzerine resimler yaparak ilerlediğini ifade etti. Devlet memuru olduktan sonra da bu sanattan kopmadığını aktaran Aru, kırk yıldan buyana resim yaptığını vurguladı. Bakır tabağa resim yapan ustaların Türkiye çapında parmakla sayılı olduğunun altını çizen Aru, ölmeden önce bu mirası birisine devretmek istediğini açıkladı. Şükrü Aru, "Ben Konya'da bakır tabağa resim yaptığım yıllarda bunu bilen ustalar çok azdı. Konya'da iki kişiydik ve İstanbul'da da birkaç kişi vardı. Erzurum gibi Türkiye'nin çeşitli yerlerinde de yapanlar vardı. Fakat, günümüzde bu sayı artık çok azaldı. Ben ölmeden önce bakır tabağa portre yapma sanatını miras bırakmak istiyorum. Kimse 'bana bunu öğretir misin?' diye kapımı çalmadı ama küçük bir çevredeyiz. Çanakkale ve civarında bakır tabağa portre yapan yok. Bakır tabağa resim yapanlar olabilir ama önemli olan portreyi yapabilmek. Bu çok zor bir iş ve ben ölmeden önce öğretebileceğim genç bir yetenek arıyorum" dedi. Kendisini ilerleyen yaşına rağmen genç hissettiğini belirten Aru, bunu resim sevgisine borçlu olduğunu söyledi. Resimden aldığı keyif ve hazzın tarif edilemeyeceğini ifade eden Aru, uzun yıllar resim yapmanın verdiği mutlulukla ruhen genç kaldığını iddia etti. Şükrü Aru kendi kendini geliştirerek eğitim almadan güzel resim yapabilmeyi Allah tarafından kula verilen bir yetenek olarak değerlendirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Aydın güven 01 Ocak 1970 02:00

    Resminize sahip olmak beni çok mutlu etti.başarınızın devamını dilerim.