Erzurum Haber Girişi : 30 Temmuz 2012 15:30

Yetim çocukları yalnız bırakmadılar

Yetim çocukları yalnız bırakmadılar
İnsani Yardım Vakfı’nca Erzurum’da 70 yetim çocuğa iftar yemeği verildi.
Erzurum Ajans-İnsani Yardım Vakfı’nca Erzurum’da 70 yetim çocuğa iftar yemeği verildi. Vakıf yönetimi ayrıca Erzurum’da 81 yetim çocuğa bayram kumanyası yardımında bulundu.
İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri olarak böyle bir aktivitede bulunduklarını belirten bayanlar, “Derneğimiz 2006 yılında kuruldu ve tamamı bayanlardan oluşuyor. Hiçbir kurumla bağlantımız yok. Derneğimiz eğitim ve yardımlaşma amacıyla kuruldu. Erzurum’da her ay 70 çocuğa düzenli olarak yardım yapıyoruz. Her ramazan ve Kurban bayramında da 100 çocuğu giydiriyoruz. Yardımlarımızı 2 basamak şeklinde yapıyoruz. Birinci olarak Erzurum 2’inci olarak da Uluslararası yardım çalışmaları yapıyoruz. Her yıl 400 muhtaç aileye yardım ediyoruz. 2 yıldır da yetim nişanlı kızlarımıza çeyiz yardımı yapıyoruz. Uluslararası alanda 7 ülkede yardım yapıyoruz. Ayrıca Kırgızistan’da 70 yetimin eğitim ve diğer giderlerini karşılıyoruz. Pakistan’da su arıtma tesisi kurduk. Suriye mülteci kampında kalan eşleri Gazze’de şehit olmuş yetim ailelere dikiş nakış atölyesi açtık. 4 projemizde devam ediyor. Zengin ve fakir kardeşlerimiz arasında yardım köprüsü kuruyoruz.” dediler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.