Bölge Haber Girişi : 10 Haziran 2011 19:01

Yıldırım çarpan çobanı toprağa gömdüler!..

Yıldırım çarpan çobanı toprağa gömdüler!..
Erzurum'da hayvan otlatırken yıldırım çarpan bir çobanı, yakınları elektriğini alsın diye toprağa gömdü.

Erzurum Ajans-Erzurum'da hayvan otlatırken yıldırım çarpan bir çobanı, yakınları elektriğini alsın diye toprağa gömdü.

Edinilen bilgiye göre, Karayazı'nın Çalışkanlar köyünde 8 Mayıs'ta hayvan otlatırken üzerine yıldırım düşen evli ve 10 çocuk babası Hikmet Çetin'in (46) vücudunda yanıklar oluştu. Çobanlar telefonla durumu Çetin'in köydeki yakınlarına bildirdi. Olay yerine gelen yakınları, vücudundaki elektriği alması için Çetin'i beline kadar kürekle açılan toprağa gömdü. 112 Acil Servis'ten yardım istenmesi üzerine Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden havalanan ambulans helikopter de Çalışkanlar köyüne

geldi. Topraktan çıkarılarak sedyeye konulan Çetin, ambulans helikopterle Erzurum'a getirildi. Çetin, burada başka bir ambulansa nakledilerek Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Hastanedeki yanık merkezinde tedavi altına alınan Çetin'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Hayvanları otlatırken üzerine yıldırım düştüğünü anlatan Hikmet Çetin, "Çoban arkadaşın haber vermesi üzerine olay yerine gelen ailem beni toprağa gömdü. O ana kadar belden aşağısını hissetmiyordum. Bir saat kadar toprağa gömülü olarak helikopteri bekledik. Bu sırada toprak vücudumdaki elektriği çektiği için rahatladım. Toprağın faydasını gördüm" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.