Spor Haber Girişi : 12 Kasım 2011 12:50

Yıldız güreşciler Amasya`da kapışıyor

Yıldız güreşciler Amasya`da kapışıyor
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen ve 8 takımın katıldığı 2011 yılı Yıldızlar Süper Lig eleme ve final müsabakaları Amasya`da başladı.
Erzurum Ajans-Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen ve 8 takımın katıldığı 2011 yılı Yıldızlar Süper Lig eleme ve final müsabakaları Amasya`da başladı.
Amasya Hamit Kaplan Spor Salonu`nda yapılan ve 2 gün sürecek müsabakalara İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Adana Yüreyir Belediye Spor Kulübü, Erzurum Güreş Eğitim Merkezi, İstanbul Haydarpaşa Demir Spor Kulübü, Çorum Güreş Eğitim Merkezi Ankara Büyükşehir Belediyespor, Ankara Şeker Spor Kulübü ile Samsun Güreş Eğitim Merkezi`nden 120 sporcu katılıyor.

Müsabakaları Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar ve diğer yetkililerle birlikte izleyen Amasya Valisi A. Celil Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmişte çok sayıda şampiyon güreşçi yetiştiren Amasya`daki güreş alt yapısını geliştirmek için Güreş Federasyonu ile birlikte çalışmalar yürütüleceğini söyledi. Vali Öz, "Güreş Eğitim Merkezi`nin gelişimi, yeni eğitim merkezlerinin yapılması, gerekirse kulüpleşme anlamında çalışmalar yaparak güreşin daha geniş kitlelere yaygınlaştırılması,
küçük yaştan itibaren çocukların güreşe yönlendirilmesi için önemli çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.