Kültür-Sanat Haber Girişi : 08 Temmuz 2013 16:10

Yılların geleneği davul Erzurum'da susacak

Yılların geleneği davul Erzurum'da susacak
Erzurum'da yıllardan beri sahur vakti çalınan Ramazan davulu artık şikayetler üzerine çalınmayacak.
Erzurumajans-Erzurum'da yıllardan beri sahur vakti çalınan Ramazan davulu artık şikayetler üzerine çalınmayacak.

Bu sene Erzurum'un hiçbir semtinde Ramazan davulunun çalınmayacağını belirten Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu konuda önceki yıllarda çok şikayet alındığını belirttiler.

Ramazan davulcularının artık eskisi gibi adabına uygun olarak davul ve zurna çalmadıklarını öne süren belediye yetkilileri, "Yılların bir geleneğiydi sahur vaktinde çalınan Ramazan davulu. Ancak son yıllarda değişime uğradı. Davulcular seçmeler yapılmasına rağmen sadece adeta ses çıkarmak için çalıyorlar. Ramazan davulcularının da bir etiği vardı. Bunlara artık uyulmuyor. Şikayetler çok gelince biz de aldığımız kararla bu sene kentte Ramazan davulu çalınmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda gereken yasal işlem yapılacak ve vatandaşlarımız şikayetlerini 153 nolu numaraya bildirebilirler. Ramazan'ın sonlarına doğru para toplamaya gelen davulculara da kesinlikle para verilmemesini duyuyoruz." dediler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • sako 01 Ocak 1970 02:00

    illa birileri birşey yesin diye davul sesi mi dinliycez sabahlara kadar :)

  • North 01 Ocak 1970 02:00

    Yerinde bir kararmı bence yerinde bir karar önceden çalar saat alarm gibi teknolojik içatlar yokmuş halka duyrular bile davul ile bildiriliyormuş ozaman vallikten başbakanlıktan belediyelerden çıkan kararlarıda davul ile millete duyurun bence yerinde karar gece yarısı mastika çifte telli gibi saçma sapan seslerle uyanmak istemiyor insan saura kalkacak herkes zaten alarmını kuruyor.

  • Nurullah TAŞÇI 01 Ocak 1970 02:00

    Sevindirici bir karar olmuş. Hasta olan,yaşlı olan var.Saatlerce uyutmaya çalıştığın tam uyudu derken davul sesiyle uyanan ve bir daha uyumayan bebekler var.Önceki yıllarda da belediyeye şikayetlerimizi ilettik ama geleneklerimizi yaşatıyoruz diye karşılık bulmadı. gelenekten öte zulme dönüşmüştü. Davulcu zulmünden dolayı Ramazan ayının gelmesini istemez olduk. Bu kararı alanlardan ALLAH razı olsun rahat bir ramazan geçireceğiz. Davulun maytapların olmadığı huzurlu bir ramazan: Seni Özlemiştik

  • SAKO 01 Ocak 1970 02:00

    ÇOK YERİNDE BİR KARAR.

  • koray ince 01 Ocak 1970 02:00

    kardeş peki bu adamlar ne yi yecek .....