Ekonomi Haber Girişi : 29 Haziran 2014 15:21

Yoksulluk riski bölgelere göre farklılık gösteriyor

Yoksulluk riski bölgelere göre farklılık gösteriyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması verilerine göre ülkemizde yoksulluk riski bölgelere göre farklılık gösteriyor.
Erzurumajans-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması verilerine göre ülkemizde yoksulluk riski bölgelere göre farklılık gösteriyor.

En son yayımlanan 2012 Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre, eşdeğer hane halkı kullanılabilir medyan gelirin yüzde 60'ı dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre hanelerin yüzde 22,7'si yoksulluk riski altında olduğu belirlendi.

YOKSULLUK RİSKİ EN YÜKSEK BÖLGE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Türkiye için belirlenen sınıra göre yoksulluk riski altında olan nüfusun yüzde 27,7'si Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşıyor. Bunu yüzde 15,8'lik oranla Akdeniz Bölgesi takip ediyor. Yoksulluk riski altında olanların bölgesel dağılımında en az paya sahip bölge yüzde 2,6'lık oranla Doğu Karadeniz Bölgesi olarak belirlendi.

BÖLGE İÇİ YOKSULLUK RİSKİ ORANLARI BİRBİRİNE DAHA YAKIN

Her bir bölge için eşdeğer hane halkı kullanılabilir medyan gelirin yüzde 60'ı dikkate alınarak belirlenen bölgesel yoksulluk sınırlarına göre; yoksulluk riski en yüksek bölge yüzde 21,8 ile Akdeniz Bölgesi, bunu yüzde 20,7 ile Batı Anadolu Bölgesi izlerken, en düşük yoksulluk riskine sahip bölge yüzde 16,8 ile Doğu Karadeniz Bölgesi olduğu açıklandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.