Bölge Haber Girişi : 29 Haziran 2011 14:04

Yunus Akgül'den 'özel' destek!..

Yunus Akgül'den 'özel' destek!..
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Erzurum'un ev sahipliğinde yapılacak olan 2012 Özel Sporcular Dünya Kayak Alp ve Kuzey Disiplini Şampiyonası'na her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Erzurum'un ev sahipliğinde yapılacak olan 2012 Özel Sporcular Dünya Kayak Alp ve Kuzey Disiplini Şampiyonası'na her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Erzurum'da Şubat ayının sonunda yapılacak 2012 Özel Sporcular Dünya Kayak Alp ve Kuzey Disiplini Şampiyonası öncesinde organizasyon komitesini kabul etti. Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Asbaşkanı Ufuk Şenkutlu, şampiyonanın organizasyon komitesi başkanı Ercan Ata ve komite genel koordinatörü Savaş Aydın'dan oluşan heyet, Yunus Akgül'ü makamında ziyaret etti ve şampiyonayla ilgili bilgi verdi.

"ÖZEL SPORCULARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu'nun yanında Türkiye Kayak Federasyonu'nun da destek olduğu şampiyona için Yunus Akgül, yardım sözü verdi. Akgül, "Ülkemize uluslararası organizasyonları kazandırmak için büyük bir çaba gösteriyoruz. Bu sefer de 2012 Özel Sporcular Dünya Kayak Alp ve Kuzey Disiplini Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. Özel sporcularımız bizim için çok önemli. Bu şampiyonaya çok önem veriyoruz. UNIVERSIADE için yaptığımız tesisler, bu şampiyonaya da ev sahipliği yapacak. Türkiye, her

zaman olduğu gibi yine uluslararası bir şampiyonanın altından alnının akıyla çıkacak. Biz de genel müdürlüğümüz olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

İLK DEFA DÜNYA ŞAMPİYONASI

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Asbaşkanı ve Dış İlişkiler Sorumlusu Ufuk Şenkutlu, önemli bir şampiyonayı Türkiye'ye kazandırdıklarını ifade ederek, " 2012 Özel Sporcular Dünya Kayak Alp ve Kuzey Disiplini Yarışmalarını Türkiye'ye almak için çalışıyorduk. Genel müdürümüz Yunus Akgül'ün de desteğiyle bu şampiyonayı Türkiye'ye kazandırdık. Şampiyonayı Erzurum'da gerçekleştireceğiz. Şubat ayının sonu ile Mart ayının başında şampiyona gerçekleştirilecek. Organizasyona 8 ile 12 arasında ülke katılacak.

120'yakın özel sporcuyu ülkemizde ağırlayacağız. Bu dalda ilk defa bir Dünya Şampiyonası'nı ülkemize kazandırdık. Bu bizim için onur verici bir olay" diye konuştu.

"ÖZEL SPORCULAR ÇOK FARKLI"

Özel sporcularla ilgilenmenin baştan sona çok farklı bir olay olduğunun altını çizen Şenkutlu, "Özel sporcuların yarışmalarının kuralları normal kayak şampiyonasından daha farklı. Çocukların yetiştirilmeleri, çalıştırılmaları ve yarıştırılmaları çok farklı. Bu önemli organizasyonu en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

ŞENKUTLU'YA ÖNEMLİ GÖREV

Bu arada, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Asbaşkanı Ufuk Şenkutlu, önemli bir göreve de getirildi. Şenkutlu, Uluslararası Özel Sporcular Federasyonu Avrupa Bölümü'nün İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. Şenkutlu, 4 yılda bir üyelerin oylarıyla seçilen görevlere atamayla gelme başarısını göstererek bir ilki gerçekleştirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.