Bölge Haber Girişi : 18 Mayıs 2010 00:00

Zonguldak'ta madende patlama!..

Zonguldak'ta madende patlama!..
Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'ne bağlı 1 Nolu ocakta, bugün saat 13.30'da patlama meydana geldi.

 

Erzurum Ajans-Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'ne bağlı 1 Nolu ocakta, bugün saat 13.30'da patlama meydana geldi. 

Gelen ilk bilgilere göre patlamada ölen olmadı.

Patlamada 7-8 civarında işçinin hafif yaralandı.  Maden ocağının 540 metre derinliğinde çalışan 32 işçiye ulaşılmaya çalışılıyor.

YARALI İŞÇİLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI


Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi'nde meydana gelen patlamada eksi 460 kodundan çıkartılan yaralılar, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Uğur Sayın, Hayri Çınar, Ceyhun Girgin, Tuncay Kahveci, İlhan Toprak, Şuayip Akdöngel, Kemal Aydın, Yüksel Yirmibeşcik, Habil Çamlı, Hakan Somun ve Önder Güneç adlı işçilerin tedavileri sürüyor. 

Patlamanın eksi 540 kodunda meydana geldiği tahmin edilirken, eksi 540 ve diğer kodlardaki maden işçilerine ulaşılmaya çalışılıyor. Patlamanın meydana geldiği ocakta çalışmalar devam ediyor.

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Olayın ardından yardımcılarına talimat veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olay hakkında bilgiler aldığı bildirildi. Zonguldak Valisi Erdal Ata da olayla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a bilgi verdiğini belirtti. 

Patlamanın nasıl meydana geldiği konusunda net bir bilgi olmadığını dile getiren Vali Erdal Ata şöyle dedi:

"Müessese müdürü ile yaptığım görüşmede yerin 360 ve 460 kodunda çalışan işçilerde herhangi bir sorun olmadığını öğrendim. Yalnız yerin 540 metre kodunda müteahhit firmanın elemanlarının çalıştığı belirtildi. Onlara henüz ulaşılamadı. Arkadaşlarımız zannediyorum, kurtarma ekiplerinin hepsini sevk ettiler. Çalışmalar yapılıyor. Onların içeriden vereceği bilgiler doğrultusunda daha aydınlatıcı bilgileri aktaracağız. Bana verilen bilgide, 20-25 işçinin olduğu belirtildi. Firmanın sahibi ile yapılan görüşmede 20 civarında olabileceğini belirtmişler. Patlamanın neden kaynaklandığı konusunda net bir bilgi yok. Tahmin ediyorum galeri açma çalışması yapan firmanın elemanlarıdır. Ben Çalışma ve İçişleri Bakanımıza bilgi verdim."

Öte yandan Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri olay yerine çok sayıda ambulans sevk ederken Sağlık Bakanlığı'nın da iki adet ambulans helikopterini Zonguldak'a sevk ettiği öğrenildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.