Erzurum Haber Girişi : 28 Eylül 2012 15:00

100 Girişimci adayı sertifikasını aldı

100 Girişimci adayı sertifikasını aldı
Erzurum'da 100 girişimci adayı sertifikasını aldı.
Erzurum Ajans-Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Müdürlüğü (ABİGEM) tarafından düzenlenen, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen törenle verildi.
Saygı duruşunun ardından ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen konuştu. Konuşmasında, yeni teknolojilerin giderek daha yoğun bir şekilde kullanılmasının, üretim biçiminde yapısal değişikliğe ve mevcut mesleki bilgi ve becerinin yetersiz hale gelmesine neden olduğunu ifade eden İl Müdürü Ötügen, bu anlamda verilen eğitimlerin büyük önemi olduğunu vurguladı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ötügen’in ardından konuşan KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu da, eğitimlerin verilmesine katkı sağlayan kurumlara teşekkür ederek, özellikle girişicilik konusunda verilen eğitimlerin gençlerin ufkunu açtığını söyledi.

Konuşmaların ardından, 27 Ağustos - 19 Eylül 2012 tarihleri arasında 4 grup halinde düzenlenen eğitim programlarına katılarak, “Girişimcilik Özelliklerinin Sınanması”, “İş Fikri Geliştirme”, Pazar Araştırması” ve “Pazarlama Planlaması” gibi konularında eğitim olan 100 kursiyere sertifikaları verildi.
Törene ayrıca, ETSO Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Ungan, ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen, kursiyerler ve aileleri katıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.