Bölge Haber Girişi : 08 Aralık 2010 17:06

2011 Meşalesi İstanbul'dan yola çıktı!..

2011 Meşalesi İstanbul'dan yola çıktı!..
25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Kapsamında Türkiye'yi Dolaşan Koşu Meşalesi, İstanbul Taksim Meydanı'nda Yapılan Devir Teslim Töreniyle Erzurum'a Uğurlandı.

Erzurum Ajans-Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde üniversiteli sporcuların ellerinde taşınan meşalenin Türkiye turu Taksim Meydanı'nda, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da katıldığı törenin ardından başladı. Meşale için düzenlenen törene, Marmara, İstanbul, ve Yeditepe Üniversitesi, Türk Telekom Anadolu Lisesi, Sultanbeyli Meslek Lisesi, İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Spor Okulları ile Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu’ndan yüzlerce genç katıldı. Meşale Koşusu’nun başlayacağı alanda toplanan gençlere 2011 Genel Koordinatörlüğü tarafından üzerinde kış oyunları logosunun bulunduğu tişörtler dağıtıldı.

PROTOKOL GENÇLERLE KOŞTU

Tünel'den başlayan koşuyla, 2011 Kış Oyunları’nın meşalesini yakacak ‘Universiade Ateşi’  İstiklal Caddesi boyunca üniversiteli sporcuların ellerinde Taksim Meydanı'na getirildi. Sporcuların meydana yaklaşmasıyla Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 2011 Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Avea CEO’su Erkan Akdemir ve  İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar’da sporcuların arasına dahil olarak koşuya iştirak etti.Protokolde bulunanların meydanda konuşlandırılan Universiade Etkinlik TIR'ında hazırlanan platforma çıkışının ardından sporcuların getirdiği meşale hazırlanan yere konuldu.

                                        

 BÜYÜK  ORGANİZASYONLARIN KAPISI AÇILACAK

Meşalenin etkinlik tırındaki özel platforma yerleştirilmesinin ardından bir konuşma yapan Meşale Koşusu’nun ana destekçisi Avea CEO’su Erkan Akdemir, kış oyunları yapmanın heyecanını yaşayan Türkiye’nin daha büyük sportif etkinlikler düzenleyecek güçte olduğunu söyledi. Akdemir, ‘’Spora destek vermek Avea’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Türkiye’de ilk kez yapılan üniversite kış oyunlarının Erzurum’da düzenlenmesi bu başarı hikayesinin hep hatırlanacak bir unsuru olacak. Yani bu ülkenin sporcuları başarılar yaşatırken aynı zamanda bu ülkede düzenlenecek büyük sportif organizasyonların kapısını da açacak’’ dedi.

KOORDİNATÖR KORKMAZ: BÜYÜK TÜRKİYE RÜYASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

2011Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ise yaptığı konuşmada, organizasyonun başarılı geçmesi için herkesin var gücüyle çalıştığını söyledi. Korkmaz, ‘’Büyük Türkiye rüyası için var gücümüzle çalışıyoruz. Oyunların gerçekleştirileceği Erzurum’da şu an hummalı bir çalışma var. İnşaa edilen tesislerimiz ve yetişmiş insan gücümüzle kış olimpiyatlarını düzenleyecek kapasitedeyiz. Organizasyonun başarısı için, bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

BAKAN ÖZAK: İNŞALLAH BU MEŞALE KIŞ OLİMPİYATLARI MEŞALESİ OLUR

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise törende yaptığı konuşmada, Türkiye adına çok anlamlı ve gurur verici bir gün yaşadıklarını ifade etti. Sporun gelişmişliğin bir göstergesi olduğunu kaydeden Özak, “Türkiye son yıllarda büyük organizasyonlar yaptı. Bu sizlerin eseri, sizlerin paralarıyla bunu yaptık. Türk milletine minnettarız. İnşallah 50 günden az zaman kaldı. Erzurum'da kış oyunlarını yapacağız. İnşallah bu meşale kış olimpiyatları meşalesi olur, inşallah yaz ve kış olimpiyatlarını hep beraber yaparız. Bu yine sizlerin desteğiyle olacak. Başarılı bir organizasyon diliyorum” şeklinde konuştu.

MEŞALE 19 İL GEZECEK

İstanbul'da yakılan ateşin ardından uğurlanan meşale, Türkiye'nin 7 bölgesini gezerek Erzurum'a ulaşacak. İstanbul Marmara Üniversitesi’nde düzenlenecek Gripin konserinin ardından yola çıkacak olan Universiade Etkinlik TIR’ı, İstanbul’un ardından  Bursa’ya gidecek. Meşalenin taşınması için özel bir platform oluşturulan etkinlik tırı, 19 ili ziyaret ettikten sonra Erzurum’a varacak.  Etkinlik tırının ulaştığı illerdeki üniversitelerde çeşitli şölenler düzenlenecek

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.