Bölge Haber Girişi : 08 Aralık 2010 15:43

Erzurum Türkiye Kupası finaline talip!..

Erzurum Türkiye Kupası finaline talip!..
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, baştan ayağa yenilenen ve modern bir görünüme kavuşan 22 bin seyirci kapasiteli Cemal Gürsel Stadı'nda Ziraat Türkiye Kupası Final Maçının oynanması için müracaatta bulundu

Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, baştan ayağa yenilenen ve modern bir görünüme kavuşan 22 bin seyirci kapasiteli Cemal Gürsel Stadı’nda Ziraat Türkiye Kupası Final Maçının oynanması için müracaatta bulundu. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye Ziraat Kupası Final Maçının Erzurum’da oynanması için harekete geçti. Üniversiade Arena İnşaat Alanı içerisinde yeniden yapılan Cemal Gürsel Stadı’nın modern görünümü ile Türkiye’nin en iyi stadyumlarından biri olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, statta Ziraat Türkiye Kupası Final Maçının oynanması için Futbol Federasyonu Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğü’ne yazılı olarak müracaat ettiklerini belirterek, “Biz yazılı müracaatımızı yaptık. Futbol Federasyonu Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğü de Futbol Federasyonu Yetkilileri ile görüşecek ve Ziraat Türkiye Kupası Final Maçının Erzurum’da oynanma konusunda talepte bulunacak. İnanıyorum ki, 2010-2011 sezonu Ziraat Türkiye Kupası final maçı ilimizde oynanır” diye konuştu.

MODERN GÖRÜNÜMÜ BÜYÜLÜYOR UEFA

Kriterlerine sahip normlarda yapılan, Cemal Gürsel Stadı 22 bin seyirci kapasitesine sahip. Türkiye’nin en modern statlarından biri olan Üniversiade Arena İnşaat Alanı içerisindeki Cemal Gürsel Stadı, alttan ısıtmalı ve tribünlerin dört tarafı kapalı ve doğalgaz sistemiyle tribünlere ısı veriliyor. Son teknoloji ile adeta baştan sona yeniden inşa edilen Cemal Gürsel Stadı VİP ve SİP tribünleriyle de göz kamaştırıyor. Oldukça modern bir görünüme kavuşturulan Cemal Gürsel Stadı’nın Ziraat Türkiye Kupası Final Maçına ev sahipliği yapacağına inanan Erzurumlular, böyle bir final maçının Erzurum’da oynanması durumunda tribünleri dolduracaklarını söylediler. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, UEFA kriterlerinde ve alttan ısıtmalı olarak yapılan stat zemininin kışın en soğuk gününde bile kar tutmayacağını belirterek, “Park ve çevre düzenlenmesinin de tamamen bittiğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.