Bölge Haber Girişi : 02 Aralık 2010 13:25

2011'in maskotu kanka sokağa indi!..

2011'in maskotu kanka sokağa indi!..
Erzurum'da düzenlenecek 2011 Kış Oyunları'nın maskotu olan Kanka, sokağa indi. TEMA Vakfı'nca düzenlenen yürüyüşe katılan maskota, özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Erzurum Ajans-Erzurum'da düzenlenecek 2011 Kış Oyunları'nın maskotu olan Kanka, sokağa indi. TEMA Vakfı'nca düzenlenen yürüyüşe katılan maskota, özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında 25'incisi gerçekleştirilecek Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına sayılı günler kala, oyunların çift başlı kartal şeklinde olan maskotu Kanka, düzenlenen etkinliklerde yer almaya başladı. İsmi ve şekli nedeniyle uzunca bir süre kentte gündemin ilk sırasında yer alan çift başlı kartal Kanka, TEMA Vakfı ve sivil toplum kuruluşlarınca yapılan yürüyüşe katıldı. Özellikle çocuklar, yaklaşık 190 santimetre uzunluğundaki maskota yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüş boyunca

yoldan geçen vatandaşlara el sallayan Kanka, Havuzbaşı semtindeki Atatürk anıtı önünde gazetecilere poz verdi.

ÇİFT BAŞLI KARTAL

Erzurum'da 2011'de düzenlenecek Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın sembolü olan çift başlı kartalın yaklaşık 5 bin yıllık geçmişi bulunuyor. 'Ululuk' ve 'hakimiyeti' temsil eden çift başlı kartalın geçmişi M.Ö. 3 binli yıllara kadar uzanıyor. Türkler tarafından bayraklarda ve tarihi yapılarda sembol olarak kullanılan çift başlı kartal, Selçuklu İmparatorluğu'nun en fazla eser yaptığı şehirlerden olan Erzurum'daki tarihi yapılarda sıkça yer alıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.