Eğitim Haber Girişi : 13 Nisan 2016 20:30

''Anne Üniversitesi'' 2. mezunlarını verdi

''Anne Üniversitesi'' 2. mezunlarını verdi
Yakutiye Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle bu sene ikincisi düzenlenen "Anne Üniversitesi" mezunlarını verdi. Mezun olan 60 anne öğrenci, kep giyerek, pasta kesti.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle bu sene ikincisi düzenlenen "Anne Üniversitesi" mezunlarını verdi. Mezun olan 60 anne öğrenci, kep giyerek, pasta kesti. 

Hilalkent Semtindeki Esma Parkında düzenlenen mezuniyet törenine Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, Vali Yardımcısı Hatice Bayar, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve mezun olan anne öğrenci katıldı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "Çocukları üniversiteye başlamış veya lise eğitimi alan anneleri kapsayan bir proje. Çocuklarının hangi ortamda olduğunu görmeleri ve onlarla aynı duyguları yaşamaları için yaptığımız bir uygulama. Atatürk Üniversitemizin katkılarıyla yapıyoruz" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 8 haftalık eğitim programıyla ilgili masrafların belediye tarafından karşılandığını belirterek, "Yakutiye Belediyesi bölgesinde bulunan annelerin bilgilerini güncellemek, iyileştirmek, annelere üniversite yaşamından örnekler sunmak, üniversite - toplum iletişimini geliştirmek, annelerin sosyal hayata katılımını teşvik etmek, desteklemek, annelerle çocukları arasındaki bağların güçlendirilmesine destek olmak için "Anne Üniversitesi" projesi kapsamında bir eğitim programı düzenlenmesini amaçladık" diye konuştu.

Başkan Korkut daha sonra şunları söyledi; "Bugün ikinci Anne Üniversitesi öğrencisi olan annelerin mezuniyet sevincini birlikte yaşıyoruz. Onlar, eğitimlerini tamamlayarak diplomayı hak ettiler. Belediye ve Üniversitemizin güzel bir işbirliğinin sonucu, şimdi karşımızda duruyorlar. Bu mütebessim yüzler, bir şeyi başarmış olmanın gururunu yaşıyorlar. Kendilerini teşekkür ediyorum.

İki dönemde mezun olan anne sayısının 150'yi geçmiş olması önemli. Atatürk Üniversitemiz ile birlikte bu işi tamamladık. Bu yıl mezun olan 70 annenin eğitim masraflarını, ulaşım dahil karşıladık. Görüyorum ki oldukça yararlı bir şey yapmışız. işbirliği için değerli rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak hocama teşekkür ediyorum. Yine eğitim sürecinde büyük emek ve desteği için, ATAKSAM'ın değerli müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu ve diğer hocalarıma, emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. 

Program vesilesiyle birşeyin altını çizmek istiyorum; Dünyayı değiştiren büyük olayların önündeki liderleri, büyük değişimleri, buluşları gerçekleştirenlerin sağlıklı düşünen bir annenin yetiştirdiği evlatlar olduğu bir gerçek. Peygamberlerimizin yaşamlarında bu örneği gördüğümüz gibi, siyasi ve askeri liderlerde de güzel yürekli bir annenin varlığı karşımıza çıkmaktadır. Canlı bir örnek olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın aile yaşamı da bize bu resmi vermektedir. Maalesef, canilerin, hainlerin ve bölücüleri, mide bulandıran ahlaksızlıkları gerçekleştirenlerin de bir anneden olduğu kesindir. Öyleyse yürüyecek çok yolumuz olduğu gerçeğinden hareketle, iyi bir toplum için elimizden gelen her şeyi yapalım. Yine buradan bir seslenişim, bir isteğim var; biliyorsunuz ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını istemeyen güçlerin oyuncağı bir terör örgütü belasıyla karşı karşıyayız. İyi ve güzel annelerimize sesleniyorum; bu ateşin sönmesi için, hainlerin hak ettiklerini görmeleri için onlardan dua istiyorum."

Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 2 dönem Anne Üniversitesi uygulaması programı 19 Şubat - 2 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşti. Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlenen 8 haftalık kurs programında annelere üniversite yaşamından örnekler sunularak, toplum iletişimini geliştirmeleri ve aile içi iletişimde eğitim verildi. Konuşmaların ardından mezuniyet pastası kesildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.