İlçeler Haber Girişi : 05 Nisan 2016 17:28

'Sakin şehir' Uzundere'de yüksek gerilim kirliliğine son

'Sakin şehir' Uzundere'de yüksek gerilim kirliliğine son
Yaydığı elektromanyetik dalgalarla sağlığı etkileyen ve çevresel kirliliğe yol açan yüksek gerilim hatlarının kaldırılmasına 'sakin şehir' ilan edilen Erzurum'un Uzundere ilçesinden başlandı.
Erzurumajans-Yaydığı elektromanyetik dalgalarla sağlığı etkileyen ve çevresel kirliliğe yol açan yüksek gerilim hatlarının kaldırılmasına 'sakin şehir' ilan edilen Erzurum'un Uzundere ilçesinden başlandı. 

İtalya'nın Greve in Chianti Kentinde toplanan Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu toplantısında, Erzurum'un Uzundere ilçesi 'sakin şehirler' listesine dahil edilmiş ve üyelik sertifikasını alarak dikkatleri üzerine çekmişti. 'Yavaş şehirler' listesine dahil edilmekten duydukları mutluluğu dile getiren Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, şimdi de Elektrik İdaresi A.Ş. (EİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından yüksek gerilim hatlarının yerleşim birimleri ve yakınından kaldırılmaya başlanmış olmasını büyük bir sevinçle karşıladıklarını bildirdi. Karşılarına 'turizm merkezi' olma gibi son derece önemli bir hedefi oturttuklarını ve bu hedefe emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Uzundere Belediye Başkan Özsoy, bu konuda şunları söyledi:

"Sessiz şehirler listesine; ülkemizin 11'inci yerleşim birimi olarak dahil edilmemiz, bizi hem gururlandırdı, hem hedef büyütmemize sebebiyet verdi. Uzundere olarak biz, mevcut potansiyelimizi gözler önüne serip, turizm pastasından önemli bir dilimi pay olarak almak istiyoruz. Bunun için de planlı, programlı şekilde hareket ediyoruz. Avrupanın en büyük çağlayanı olan Tortum Şelalesi başta olmak üzere, Tortum Gölü ve çevresi ile diğer yaşam alanlarındaki varlıklarıyla hem görüntümüzü bozan ve hem de sağlığımızı tehdit eden yüksek gerilim hatlarının kaldırılıyor oluşu, bizleri son derece memnun etti. Gerek Tortum Gölünde olsun, gerekse Şelale'de ve diğer göze hoş gelen yerlerde fotoğraf çeken insanlarımızı varlıklarıyla rahatsız eden, fotoğraf karesinde sırıtan o kirli, paslı demir yığınları artık olmayacak. Bundan dolayı bir belediye başkanı olarak ben de büyük mutluluk duyuyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.