Ekonomi Haber Girişi : 15 Nisan 2016 17:23

AB Delegasyonu Başkan yardımcısı ETSO'da

AB Delegasyonu Başkan yardımcısı ETSO'da
Avrupa Birliği (AB) destekli bir hayvancılık projesinin açılış töreni için Erzurum'a gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile görüştü.
Erzurumajans-Avrupa Birliği (AB) destekli bir hayvancılık projesinin açılış töreni için Erzurum'a gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile görüştü.

ETSO Başkanı Lütfü Yücelik ile görüşen Bela Szombati, Erzurum'a ilk defa geldiğini ve bunun kendisi için heyecan verici olduğunu bildirdi. Tarih eğitimi aldığını, bu sebeple Erzurum'daki Osmanlı ve Selçuklu eserlerini görmek için sabırsızlandığını ifade eden Szombati, AB Bilgi Merkezine ETSO bünyesinde yer verdikleri, tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine destek sağladıkları için Başkan Yücelik'e teşekkür etti. Ülkenin çeşitli bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezlerinin Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde çok önemli bir görev üstlendiğine dikkati çeken Szombati, bu merkezlere yeni dönemde daha fazla dinamizm kazandıracaklarını söyledi. 

Türkiye'nin ekonomik performansının çok iyi olduğunu kaydeden Bela Szombati, "Türkiye'nin bizim için iki büyük önemi var. Birincisi aday ülke, ikincisi de stratejik ortağımız olmasıdır. Bunun için Gümrük Birliğinin modernizasyonu çok önemli. Biz Türkiye ile sadece sanayi ve gıda sektörlerinde değil, hizmet ve tarım sektörlerinde de daha fazla işbirliği yapmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

YÜCELİK: KATILIM SÜRECİNDE CİDDİ REFORMLAR YAPILDI

ETSO Başkanı Lütfü Yücelik konuşmasında, dünyadaki büyük rekabet ortamına Avrupa ile birlikte entegre olmak istediklerini anlattı. AB'ye katılım sürecinde Türkiye'de birçok alanda çok ciddi reformlara imza atıldığına işaret eden Başkan Yücelik, şunları söyledi:

"Ülkemizin AB'ye üyelik yolunda gösterdiği özveriyi, hassasiyeti ve performansı Avrupa Birliğinden de görmeyi arzu ediyoruz. Bu yöndeki beklentinin gözardı edilmemesi gerekir. AB'nin Türkiye sağlayacağı faydalar gibi ülkemizin de AB'ye ciddi katkılarının olacağına inanıyoruz.

Terör her yerde terördür. Masum insanların canına kasteden her oluşum bizim için aynıdır. Bu sebeple bugün ülkemiz farklı terör örgütleriyle mücadele ediyor. Bu mücadelede, zaman zaman kendisiyle aynı acıları yaşayan Avrupa ülkelerinin Türkiye'yi yalnız bırakmaması gerekir. Ülkemizde son dönemde yaşanan terör olaylarını farklı boyutlara taşımaya çalışanları da kınıyoruz. Ülkemizde hiçbir vatandaşımız arasında ayrı gayrı yoktur. Hepimiz bu vatanın bir parçasıyız."

Başkan Yücelik görüşmenin sonunda Bela Szombati'ye Erzurum'a özgü gümüş işlemeli Oltu taşı tespih hediye etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.