Erzurum Haber Girişi : 08 Mart 2018 16:45

ADK'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

ADK'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
Atatürk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Zekiye Araz'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK) Başkanı Zekiye Araz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

ADK Başkanı Araz, Atatürk'ün; ''Ey kahraman Türk kadını ,sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın'' sözleriyle başladığı mesajında şunları kaydetti:

Bize köle  olduğumuzu değil İnsan olduğumuzu hatırlatan Atatürk sayesinde, aydınlık gelecek hayali kurabilir olduk insanlığa umut, ışık olduk. Sırtımızda kambur olan kölelik  artık aydın geleceğin verdiği umutla kaybolmuş, başımız dik gururlu her şeyi yapabilecek kudrette bir varlık olmuştuk. Artık okula gidebiliyor oy kullanabiliyor devletin her kademesinde görev yapabiliyorduk her şeyden önemlisi kadınız diye utanmıyor insan oğlunun anası olduğumuz için gurur duyuyorduk.

Ben aydın Cumhuriyet kadını olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün  bana verdiği haklar sayesinde bugün özgürce düşüncelerimi dile getirip istemediğim hiçbir şeye boyun eğmiyorum. Korkmadan hakkım olanı isteyebiliyorum. Bir Türk kadını olmanın gururunu yaşıyorum.

Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Biz Atatürk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü ailesi olarak yıllardır kadın haklarını savunmuş eşitlikçi bir kulüp olduk. Kadının bizlere Allah'ın bir emaneti olduğu bilincindeydik. Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün bir kadın başkanı olarak şunu söylemeliyim ki kadının önemini vurgulayan bu kulüp Atatürk Üniversitesi içerisinde en özgür olduğum yerdir.

Kulübün üyesi olduğum ilk gün kadın olduğum için değil insan olduğum için beni dinleyen saygı duyan beni bir obje olarak görmeyen mükemmel bir topluluğun içerisinde özgürlüğün ayak seslerini duymuştum. Eşitliğin yanında olan Atatürkçü Düşünce Kulübü ailesi kendini Atatürk düşüncesi ile yoğurmuş kadın başkanı olmaktan gurur duymuş bir yerdir. Üniversitemizdeki  kadın arkadaşlarımıza bu anlamlı gün sebebiyetiyle şunu söylemeliyim ki ADK ailesine katılın ve  sizde obje değil insan olmanın farkını bir kez daha görün.

1923 yılından itibaren Cumhuriyetle tanışmış insan olduğunu tekrar hatırlamış fikri hür vicdanı hür Bir Türk kadını olarak ADK adına  başta Zübeyde annemiz olmak üzere tüm dünyadaki hemcinslerimin bu özel gününü kutluyorum ve şunu tekrar belirtmek istiyorum ki; fikri hür vicdanı hür bir kadın olmanın en büyük destekçisi olan ADK ailesi beraber güzel. Sende bize katıl  insanoğlu olmanın gururunu beraber yaşayalım. Bu güzel yolda birlikte yürüyelim Sen ben yok biz varız..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.