Bölge Haber Girişi : 20 Ocak 2010 00:54

Adliyeden adalet istediler!..

Adliyeden adalet istediler!..
Büro Memur- Sen'e bağlı adliye çalışanları, Adalet Bakanlığı'nın adli personelin özlük ve ekonomik haklarında çifte standart uyguladığını iddia ederek 'adalet' istedi.

ERZURUM AJANS-Büro Memur- Sen'e bağlı adliye çalışanları, Adalet Bakanlığı'nın adli personelin özlük ve ekonomik haklarında çifte standart uyguladığını iddia ederek 'adalet' istedi.

Büro Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Nesimi Küçük ve adalet çalışanları, Adliye Sarayı önünde basın bildirisi okudu. Küçük, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e adliye çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren rapor sunduklarını ancak sonuç alamadıklarını ifade etti.

Adalet Bakanı Ergin'in adalet personelinin sorunlarının çözümüne dair söz verdiğini ancak bunu icraata dökmediğini iddia eden Küçük, söz değil icraat istediklerini belirtti.

Sendika Şube Başkanı Küçük, adliye çalışanları arasında eşitsiz ücret uygulaması, nöbet ücretlerinin yeniden ödenmesi, yargı ödeneğinden hakim ve savcı dışında kalan personelin yararlandırılması, görevde yükselme şartlarının yeniden düzenlenmesi ile adalet hizmet tazminatlarının yeniden düzenlenmesi gibi konularda Bakan Ergin'den adalet beklediklerine dikkat çekti.

Adaletin dağıtıldığı yerde kendilerine yapılan haksızlığı kabul edemediklerine vurgu yapan Nesimi Küçük, "'Herkese zam, adliye çalışanlarına gam', bitsin artık bu söylem. Hakkın dağıtıldığı yerde yapılan haksızlığı kabul etmiyoruz adalet istiyoruz. Sayın bakana sunduğumuz raporlar doğrultusunda sorunlarımızın çözümü gerçekleşene kadar direneceğiz, mücadeleye devam edeceğiz. Haksızlığın önlenmesini istiyoruz. Adliye personelinin hakkını vermeyenlerden bu hakkı söke söke alacağımızı beyan ediyoruz." dedi.

Basın bildirisi sonrasında grup olaysız dağıldı.

(CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.