Bölge Haber Girişi : 20 Ocak 2010 00:54

Erzurumda vekil ebe ve hemşire alımı!..

Erzurumda vekil  ebe ve hemşire alımı!..
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nün, sağlık evlerinde ve toplum sağlık merkezlerinde çalıştırılmak üzere vekil ebe ve hemşire alımı yapacağı bildirildi.

ERZURUM AJANS-Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nün, sağlık evlerinde ve toplum sağlık merkezlerinde çalıştırılmak üzere vekil ebe ve hemşire alımı yapacağı bildirildi.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, ilçelere bağlı sağlık evlerine 20 vekil ebe ve hemşire ataması yapacaklarını açıkladı.

Doç. Dr. Vançelik, sağlık evlerinde ve toplum sağlık merkezlerinde çalıştırılmak üzere lise ya da üniversitelerin ebelik bölümünden mezun kişilerin sağlık müdürlüğüne ya da sağlık grup başkanlıklarına başvuru yapabileceklerini ifade etti.

Vançelik, 10 ilçeye bağlı 20 köy sağlık evine alınacak vekil ebe-hemşire sayısını şöyle belirtti: "Hınıs 5, Horasan 2, Karaçoban 2, Karayazı 3, Köprüköy 1 Olur 1, Pazaryolu 1, Şenkaya 1, Tekman 3 ve Tortum 1."

Vançelik, başvuruların 25 Ocak tarihine kadar yapılacağını dile getirerek, "Vekil ebe ve hemşire uygulaması sayesinde köylerde özellikle hamile kadınlarımızın ilçe ya da şehir merkezine doğum için gitmesine gerek kalmadı. Vekil ebe ve hemşirelerimiz ayrıca enjeksiyon pansuman gibi basit ama etkili görevleri de yerine getiriyor. Son yıllarda vekil ebe-hemşire uygulamasına ağırlık verilmesiyle birlikte köy ve mezralarda anne bebek ölümlerini Türkiye ortalamalarının altına çektik. Bu da vekil ebe- hemşire uygulamasının ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu göstermesi açısından çok önemli." diye konuştu.

Vançelik, önümüzdeki aylarda yine kadro verilmesi halinde vekil ebe hemşire atamalarını gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

(CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.