Spor Haber Girişi : 25 Ağustos 2012 14:00

Ahlat'ta 'cirit' heyecanı

Ahlat'ta 'cirit' heyecanı
Bitlis’in Ahlat ilçesinde bu yıl 22’ncisi düzenlenen Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri kapsamında düzenlenen cirit yarışmaları büyük bir heyecanla izlenirken, Ahlat Belediye Başkanı ise atın üzerinde basın açıklaması yaptı.
Erzurum Ajans-Bitlis’in Ahlat ilçesinde bu yıl 22’ncisi düzenlenen Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri kapsamında düzenlenen cirit yarışmaları büyük bir heyecanla izlenirken, Ahlat Belediye Başkanı ise atın üzerinde basın açıklaması yaptı.

Ahlat Şehir Stadyumu'nda düzenlenen cirit yarışmasında, Erzurum Kombina Atlı Spor Kulübü takımı oyuncuları kendi aralarında yarışırken, Ahlatlılar ise bu yarışmaya oldukça ilgi gösterdi. Havanın sıcak olmasına aldırmayan vatandaşlar tribünlerden ve stat içinden yarışmaları ilgiyle izledi. Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ise at sırtında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Çoban, “Ahlat Türk tarihinin Anadolu’daki ilk yerleşim merkezidir. Burada Türk-İslam dönemine ait bütün kültürel varlıklarımız ile beraber ananelerimiz ve bununla beraber ortak toplumsal bütün öğelerimiz yaşayacaktır. Bu nedenle Anadolu’yu temsil eden her etkinliği, Ahlat’ta uygulamaya çalışıyoruz. Ciriti de ilk defa Ahlat’ta uyguluyoruz. Su sporlarını da uyguluyoruz. Kısacası Ahlat kültürel turizmin yanı sıra doğal zenginlikleriyle de önemli bir kent. Ahlat ananelerimiz ile daha da önemli bir merkez konumundadır. Etkinliklerimiz Ahlatlıya hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ahlat Şehir Stadı'nda yapılan cirit yarışmalarını, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Kaymakam Osman Dölek, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Oldukça çekişmeli geçen yarışmanın sonunda cirit takımlarının kaptanlarına Ahlat bastonu hediye edildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    sizi yürekten tebrik ederim erzurumu engüzel şekilde temsil ediyorsunuz atlı spor