Bölge Haber Girişi : 19 Şubat 2010 00:08

Akdağ; Erzurum savcılarını konuşmam!..

Akdağ; Erzurum savcılarını konuşmam!..
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye'de hukukun üstünlüğü elbette esas olmalıdır. Ancak hiçbir zaman yargıya, özellikle yargının daha üst basamaklarında müdahale de olmamalıdır" dedi.

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Türkiye’de hukukun üstünlüğü elbette esas olmalıdır. Ancak hiçbir zaman yargıya, özellikle yargının daha üst basamaklarında müdahale de olmamalıdır” dedi.
Bakan Akdağ, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki kreşin açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ‘SGK ile Türk Eczacıları Birliği arasındaki protokolde anlaşma sağlanmasının ardından görüşünüz nedir?’ sorusu üzerine Bakan Akdağ, ”Daha önce mahkemece verilen bir karar dolayısıyla anlaşmalar yenilenmiştir. Bendeki bilgi bundan ibaret” şeklinde konuştu.
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasıyla ilgili soru üzerine Akdağ, ”Erzurum milletvekili olmak, Erzurum’daki savcılarla ilgili bir şeyler söylemek için bir sebep değil elbette. Ama genel olarak ifade etmek gerekirse, Türkiye’de elbette hukukun üstünlüğü esas olmalıdır. Ancak hiçbir zaman yargıya, özellikle yargının daha üst basamaklarında müdahale de olmamalıdır. Türkiye bugünleri de yine demokrasinin gücüyle, halkın iradesi ve gücüyle gerçekten hukukun üstünlüğüyle aşacaktır, ona inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.