Bölge Haber Girişi : 17 Ocak 2011 13:15

Akgül asıl hedef soçi!..

Akgül asıl hedef soçi!..
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Erzurum'daki UNIVERSIADE'da sporcuların tecrübe kazanacağını asıl hedeflerinin ise 2014 yılında Soçi'de yapılacak

Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Erzurum'daki UNIVERSIADE'da sporcuların tecrübe kazanacağını asıl hedeflerinin ise 2014 yılında Soçi'de yapılacak olimpiyatlar olduğunu söyledi. Akgül, Türkiye'nin geçmiş yıllarda pek yer almadığı kış sporlarında bundan sonra büyük hedeflere yöneleceği belirtildi.

Erzurum'da 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na kalabalık bir sporcu ordusu ile katılacaklarını ve 11 branşta oyunlarda boy göstereceklerini belirten Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, ülke olarak en büyük hedeflerinin 2014 yılında Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak kış olimpiyatları olduğunu söyledi.

Türkiye'nin kış sporlarında parlak bir geçmişe sahip olmadığını ancak Erzurum'da düzenlenecek 25. Üniversite Kış Oyunları sonrası tüm Türkiye'nin bu sporlara aşına olacağını belirten Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Erzurum'daki oyunlarda sporcuların tecrübe kazanacağını söyledi.

Türkiye olarak sporda topyekûn bir kalkınmayı hedeflediklerini ve tüm ülkede nüfusu 30 bin olan ilçelere bile spor tesisi yaptıklarını hatırlatan Akgül, tesisleşmenin yanı sıra spora tabana yaymak ve ülkeye olimpiyat sporcusu kazandırmak için geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin bundan sonraki organizasyonlarda kış sporlarında da yer alacağını ve kendileri için asıl hedefin ise 2014 yılında Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak Kış Olimpiyatları olduğunu belirtti. Erzurum'da sıfırdan 7 tesis yapıldığını bazı tesislerde ise yenileme çalışmaları yaptıklarını ifade eden eden Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, "Bu tesislerde 2014 yılının olimpiyat sporcuları yetişecek. Biz genel müdürlük olarak olimpiyatlar için belirli programları uygulamaya koyuyoruz. Nasıl 2012

Londra Olimpiyatları için planlı bir program içindeysek, UNIVERSIADE biter bitmez bu defa Soçi için çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.

Akgül, Türk sporcuların kış olimpiyatlarında madalya kazanacağı günlerin de geleceğini belirterek, bu konuda dünyanın en iyi çalıştırıcılarını milli takımların başına getireceklerinin müjdesini de verdi. Erzurum'daki Üniversiteler Kış Oyunları'nda Türk sporcuların tecrübe kazanacağını birkaç branşta ise madalya mücadelesi yapabileceklerini belirten Akgül, oyunlar boyunca tüm Erzurumlu sporseverleri spor sahala

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.