Siyaset Haber Girişi : 31 Mayıs 2013 14:30

Akil İnsanlar Erzurum'da protesto edildi

Akil İnsanlar Erzurum'da protesto edildi
Erzurum'da bulunan Doğu Anadolu Bölgesi Akil heyeti, çeşitli protestolarla karşılaştı.
Erzurumajans-Erzurum'da bulunan Doğu Anadolu Bölgesi Akil heyeti, çeşitli protestolarla karşılaştı.

Erzurum'da Can Paker başkanlığındaki Doğu Anadolu Bölgesi Akil heyeti, Erzurum'un Palandöken ilçesindeki Solakzade Camii'nde Cuma namazını kıldı. Cuma namazı çıkışında cami avlusundaki çay bahçesinde bir araya gelen heyet üyeleri çözüm sürecini anlattılar. Bu sırada bir vatandaş Bingöl'de 33 askerin şehit olduğu dönemde kendisinin de aynı askerlik yaptığını söyleyerek göğsünden çıkardığı Türk bayrağı ile protestoda bulundu.

Sizler dağdaki teröristleri değil de çözüm sürecini destekliyorsanız alın bu Türk bayrağını öpün" diye konuştu. Bunun üzerine heyette bulunan Mahmut Arslan, "Türk bayrağını eline alarak "Biz çözüm sürecini destekliyoruz. Heyet adına bayrağı öpüyorum" diyerek Türk bayrağını öptü.

Heyet daha sonra yemek için camiden ayrılırken sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yapılacak toplantı için Müceldili konağı önünde toplanan bine yakın ülkücü grubun tepkisi ile karşılaştı. "Akiller Erzurum'dan çıkamaz" diye slogan atan gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Olaylarda 2 polis memuru yaralandı. Ülkücü grubun ardından yaklaşık 10 kişilik TGB grubu toplantının yapılacağı salon önünde oturma eylemi yaptı. Bir süre slogan atan grup daha sonra polisin uyarısı ile bölgeden ayrıldı.

MHP İL BAŞKANI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

MHP İl Başkanı Zekai Kaya heyetin sivil toplum örgütleri ile bir araya geleceği Müceldili konağı önünde basın açıklaması yaptı. Kaya açıklamasında, "Türk milletini insanlık tarihinden çıkardığınızda tarihçiler neyi yazar bir düşünün, Üç bin yıldan daha fazla bir dönemde, devlet kurma geleneğini asırları aşarak bizlere taşıyan aziz ecdadımızın, gök kubbeden bizleri hayretle ve ibretle izlediği bir dönemden geçmekteyiz. Savaşların katliamlara dönüştüğü yıllarda, savaşa onur katan millet Türk'tü. Hastaların diri diri yakıldığı asırlarda, hastaları müzikle tedavi edecek kadar insani ve vicdani olanda Türk'tü. Dünyada, dostuna güven veren, düşmanına merhamet eden Türk'ten başka kim var? Peygamberin duasını bizden başka alan millet var mı? İnsanlık tarihine; bilimin her dalında, güzel sanatlarda en fazla hizmetkar kimin var? Aklı ve ruhuyla tüm dünyaya yön vermiş, imparatorluklar kurmuş bu aziz milletimize aklı evvel insanlarla akıl vermeye çalışıyorlar. Hayatı boyunca fırından bir ekmek almamış, hala ekmek kaç lira bilmeyen insanlar, pazarda ne satılır haberi olmayan insanlar, ömründe bir defa işçi eli sıkmayan insanlar, terli bir yüzü öpmemiş insanlar, içimize girerek, önümüze dikilerek, pişkin, pişkin gülerek bizlere akıl verecekler. Bunlar kimin akil adamları? Ortalığa düşmüş barış istiyorlar. Biz kimle barışacağız? Düşmanımız kim? Necip Türk Milleti; Bizi barıştırmaya çalıştıkları, bin yıldır bir defa dahi kavga etmediğimiz kardeşlerimizdir. İnsan düşmanıyla barışır, biz kardeşlerimizle ne zaman düşman olduk? Bin yıldan fazla zamandır, omuz omuza savaştık, koyun koyuna uyuduk, ekini beraber biçtik, harmanı beraber yaptık, biz hiç düşman olmadık, bu aklı evveller sokaklara neden düştüler, bunları ortaya kim saldı? duyanınız bileniniz var mı?
Diyorlar ki analar ağlamasın; O analar Çanakkale de ağlamasaydı, bu aklı evveller ve onların hamisi hükümet üyeleri şimdi bir İngiliz çiftliğinde hayvan bakıcılığı yapıyor olurlardı.

Biz bu milletin malını taşeronlar aracılığı ile başka milletlere peşkeş çektirmeyeceğiz. Buna kararlıyız. Hiçbir Kürt kardeşimizden vazgeçmeyiz, küresel emperyalizmin kuklası terör örgütü, kardeşlerimizin üzerinden elini çekinceye kadar bu dava bizim davamız olacaktır. Onlardan çok şey bekleyen, yüksek medetler uman hükümet, hayal kırıklığına uğrayacaktır. Bizim işimiz, teröristi baş tacı yapanlarla değil şehide Fatiha okuyanlarladır. Bizim işimiz ayrılıkla değil, kardeşlikledir. Bizim işimiz, bölünmemiş, bölünmeyecek, bölünemeyecek büyük Türkiye iledir. Yaşasın bin yıllık kardeşliğimiz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halilİbrahim AYDIN 01 Ocak 1970 02:00

    HALAL SANA DEĞERLİ BAŞKAN NEDE DOĞRU SÖYLEMİSİN AĞZINZ YÜREĞİNE SAĞLIK

  • seyfullahhizarci 01 Ocak 1970 02:00

    Polis protestocuları dağıtana kadar akıllı geçinen akil insanları dağitsaydı daha kaolay olurdu.... Hangi sıfat ile Erzuruma gelmişler...Yoksa Erzurumluda akıl yokta akılmı dağıtacaklar...

  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    YUH OLSUN BU AKİLLERE DE ONLARI AKİL SINIFINA KOYANA DA. Ya kardeşim siz kimi ikna ediyorsunuz. Gidin teröristlerle ve yandaşlarıyla görüşün bizim bir problemimiz zaten yok, olmadı da. Eğer o insanlar akil olsa idi bu işten çekilirdi.

  • Akıncı Kurt 01 Ocak 1970 02:00

    bunu organize eden zekai kaya hesap vermelidir..ulan pkk bitmez niye bitmedi biter niye bitti ne istiyorsunuz arkaşda siz pkk yı da geçtiniz...

  • Ahmet CANSEVER 01 Ocak 1970 02:00

    HELAL OLSUN BAŞKANIM SANA ............