Bölge Haber Girişi : 26 Ağustos 2010 00:08

AKP'li vekile şok suçlama!..

AKP'li vekile şok suçlama!..
MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, 1979 yılında bir ülkücüyü öldürdüğü gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan ve 2007 genel seçimlerinde AK Parti'den Kars Milletvekili seçilen Mahmut Esat Güven'in durumunun yeniden değerlendirilmesi için İl Seçim Kurulu Ba

Erzurum Ajans-MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, 1979 yılında bir ülkücüyü öldürdüğü gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan ve 2007 genel seçimlerinde AK Parti'den Kars Milletvekili seçilen Mahmut Esat Güven'in durumunun yeniden değerlendirilmesi için İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurdu.

MHP İl Başkanı Aktaş, İl Başkanlığı binasında düzenlendiği basın toplantısında, 2007 yılındaki genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili seçilen Mahmut Esat Güven'in Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 8 Eylül 1982 tarihinde 20 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldığını belirterek, tüm kamu haklarının yasaklandığını söyledi. Milletvekili Güven'in istifa etmesi gerektiğini savunan Aktaş, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na dilekçeyle başvurarak Güven'in milletvekili olma yeterliliğinin olup olmadığını öğreneceklerini söyledi. Güven'in Kars halkından özür dilemesini isteyen Aktaş, şöyle konuştu: "Kars tarihinde böyle bir milletvekili seçilmesine ilk defa şahit oluyoruz. Böyle bir milletvekilini kabullenemiyoruz. Bunun için milletvekilliliği seçilme yeterliliğinin yeniden araştırılmasını istiyoruz. Kars'ta tarihin her döneminde milletvekili seçilmiştir. İlk defa bir milletvekilli cinayetten hüküm giymiş ve bu cezayı Karslılardan saklamıştır. Bundan dolayı seçilmiş milletvekili Kars halkından özür dilemeli ve milletvekilliğinden istifa etmelidir. Bir bakıyorsunuz seçilmiş milletvekili bölücü başı için 'benim yakın arkadaşımdır. Aynı koğuşu paylaştık' diyor ve İçişleri Bakanlığına müracaat ederek Abdullah Öcalan'ın koğuşunun koşullarının iyileştirilmesini, 300 metrekarelik daha lüks bir odanın yapılmasını talep ediyor. Bir bakıyorsunuz Necdet Adalı' yı idama ben hazırladım diyor. Dolayısıyla bu milletvekili kimlere hizmet ettiği anlaşılmayan ama arkasında karanlık güçlerin olduğu. nerelere mesaj vermek istediğini açıklamasını istiyoruz. Milletvekilini hangi karanlık odaklar seçtirmiştir. Bunun öğrenilmesi lazımdır. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumu nasıl bir zihniyetin kabul ettiği görülmştür. Bu zihniyetlerin devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü hiçe sayarak sadece kendilerini kurtarmak için hazırlanan bir anayasa paketi olduğu da anlaşılmıştır. Bunlar için ülkenin bölünmesi ve parçalanması umurlarında olmadığı anlaşılmıştır. Mahmut Esat Güven milletvekilliğinden istifa etmelidir. Çünkü cinayet hükümlüsü olarak ceza almıştır ve bunu hem Kars halkından hem de Türk milletinden saklamıştır ve milletvekilliğini 2007 yılından beri sürdürmüştür."

"O CİNAYETLE BU CİNAYET FARKLI"

MHP İl Başkanı Aktaş, bir gazetecinin MHP'nin İstanbul 3. Bölge Milletvekili Karslı Atila Kaya'nın da 27 yıl önce Erzurum'da bir solcu müteahhidi öldürdüğü ve 10 hapis cezasının ardından afla salıverilmesini anımsatması üzerine de, "Atila Kaya 2007 yılında Milliyet Gazetesi tarafından haber yapılmıştı. Kaya'nın kamu hakları tamamen yasaklanmamıştır. Ama Güven'in tüm kamu haklarına yasak getirilmiştir. Dolayısıyla Atila Kaya'nın memnu hakların talebi gibi bir talebi olmamıştır. Ama Güven bu haklarını talep etmiştir. O cinayetle bu cinayet birbirine karıştırılmamalıdır" diye konuştu.

Aktaş, açıklamanın ardından hazırladığı dilekçeyi İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na verdi. AK Parti Milletvekili Mahmut Esat Güven de daha sonra açıklama yapacağını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.