Bölge Haber Girişi : 26 Ağustos 2010 00:07

Yakutiye'de hemzemin geçit tartışması!..

Yakutiye'de hemzemin geçit tartışması!..
Yakutiye ilçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Dağ Mahallesi'nde bulunan hemzemin geçidi, Devlet Demir Yolları (DDY) tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınıncaya kadar kapatacaklarını bildirdi.
Erzurum Ajans-Erzurum'un Yakutiye ilçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Dağ Mahallesi'nde bulunan hemzemin geçidi, Devlet Demir Yolları (DDY) tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınıncaya kadar kapatacaklarını bildirdi.
 
Korkut, yaptığı yazılı açıklamada, belediyede çalışan fazla personelin farklı kamu kurumlarında gönderilmesi nedeniyle, personelinin az olduğunu ve bu nedenle de hemzemin geçitte personel görevlendiremeyeceğini belirtti.

Personelin başka kurumlara aktarılmasıyla birlikte, DDY Gar Müdürlüğünü yazılı olarak uyardıklarını belirten Korkut, şunları kaydetti:

'Personelimizin gittiğini ve gerekli önlem ve tedbirlerin alınmasını TCDD kurumundan istedik. Ancak bugüne kadar kurumdan bize bilgilendirme veya başka biçimde açıklama gelmedi. Hemzemin geçidin önceki, yani koruma tedbirleri dışında ışıklandırmalı geçit konumuna getirilmesi işleminin yapılması veya DDY tarafından üç personel hizmet alımıyla oraya oturtulana kadar, güvenlik nedeniyle yolu kapalı tutuyoruz.'

Hemzemin geçidin her iki yönden harfiyat dökülmek suretiyle kapatılmasının tamamen bölge halkının can güvenliğiyle alakalı bir tedbir olduğuna dikkati çeken Korkut, halkın mal ve can güvenliğini korumak durumunda olduklarını söyledi.

Kazalara sebebiyet vermemek için, geçitten geçişi engellediklerini ve vatandaşların, kamuoyunun bunu anlayışla karşılaması gerektiğini belirten Korkut, şöyle devam etti:

'Aksi durumda meydana gelecek ölümlü veya yaralı trafik kazalarının faturasını kim ödeyebilir? Diğer yandan da DDY'ye bir daha çağrı yapıyorum. Personelimizin fazla olduğu dönemde görevlendirme yaptık. Ancak şimdi personelimiz yok ve biz DDY'nin görevini yerine getiremiyoruz. DDY'nin yapması gereken üç kişiyi istihdam edecek, hizmet alımı yapması veya eğittiklerini söyledikleri personeli Valilik oluruyla istemeleridir. Konuyla bizim suçlanmamız çok adil değil.'
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.