Erzurum Haber Girişi : 10 Ocak 2014 12:52

Aksakal, 10 Ocak gazeteciler günü'nü kutladı

Aksakal, 10 Ocak gazeteciler günü'nü kutladı
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde basın emekçilerinin önemli sorunlarla hatırlandığını ifade etti.
Erzurumajans-Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde basın emekçilerinin önemli sorunlarla hatırlandığını ifade etti.

Aksakal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Aksakal, mesajında "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak şu ifadelere yer verdi:
''Gazetecilerimiz gerek Halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, gerekse halkın talep ve beklentilerini de dile getirerek önemli bir kamu görevini de yerine getirmektedir. Ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan basın emekçileri her türlü takdiri hak etmektedir. Doğuda zor şartlar altında görev yapan gazeteciler önemli ve zor bir görevi üstlenmektedir. Gazeteciler, kamuoyunu aydınlatmak ve doğru bilgilendirmek için yaptıkları çalışmalarla demokrasinin varlığını sürdürebilmesi için fedakar bir görev icra etmektedir. Toplumun sesi, gözü, kulağı, vicdanı olan gazetecilerin çalışma şartları düzenlenmeli, sosyal güvenceden yoksun bir çok meslek mensubunun kayıt altına alınması sağlanmalıdır. Sendika olarak basın emekçisinin sorunlarını önemsiyoruz. Tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutluyorum"  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.