Spor Haber Girişi : 24 Nisan 2013 23:46

Almanya: 8 İspanya: 1

Almanya: 8 İspanya: 1
Şampiyonlar Ligi yarı final ilk karşılaşmasında Borussia Dortmund, sahasında Real Madrid'i 4-1 mağlup ederek rövanş için büyük avantaj yakaladı.
Erzurumajans-Şampiyonlar Ligi yarı final ilk karşılaşmasında Borussia Dortmund, Signal Iduna Park'ta Real Madrid'i konuk etti. Maça ev sahibi ekip hızlı başladı ve sol kanattan yapılan ortaya arka direkte topu boş kaleye gönderen Lewandowski 8. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının bitimine az bir süre kala, dakika 43'te Hummels'in büyük hatasında Higuain, topu kazandı ve boşta olan Ronaldo'ya pasını attı. Ronaldo, kaleciyi geçen topa dokunarak Dortmund filelerini sarstı: 1-1. Bu skor aynı zamanda ilk yarının sonucunu belirledi.

Lewandowski tarihe geçti

İkinci yarıya da Dortmund hızlı başladı. 50. dakikada ceza sahası içerisinde defansın ofsayt beklediği pozisyonda Lewandowski topla buluştu ve topu ağlara göndererek takımını 2-1 öne geçirdi. Bu golden 5 dakika sonra, dakika 55'te bir kez daha Lewandowski ceza sahası içerisinde topla buluşup güzel bir çalım attıktan sonra harika bir gole imza atarak takımını 3-1'lik üstünlüğe taşıdı ve Lewandowski, hat-trick yapmış oldu. 66. dakikada ev sahibi ekip penaltı kazandı. Topun başına gelen  isim takımının 3 golüne de imza atan Lewandowski oldu. Lewa, sert bir vuruşla skoru 4-1'e getirdi. Bu golle Lewa, Real Madrid'e Avrupa Kupaları'nda en çok gol atan futbolcu olarak tarihe geçti. Maçın geri kalan dakikalarında gol olmadı ve Borussia Dortmund, sahasında Real Madrid'i 4-1 mağlup ederek rövanş için büyük bir avantaj yakalamış oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.