Bölge Haber Girişi : 13 Eylül 2011 00:35

Alparslan Türkeş bulvarı yenileniyor!..

Alparslan Türkeş bulvarı yenileniyor!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Alparslan Türkeş Bulvarı'nı, şehrin görkemli caddelerinden biri haline dönüştürmek için başlattığı peyzaj ve gece aydınlatma çalışmalarına hız verdi.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Alparslan Türkeş Bulvarı'nı, şehrin görkemli caddelerinden biri haline dönüştürmek için başlattığı peyzaj ve gece aydınlatma çalışmalarına hız verdi.

Büyükşehir Belediyesi sorumluluk bölgesinde bulunan ana caddelere görsel güzellik katma çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yıldızkent bağlantısını sağlayan Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını başlattı. Işıklandırma sisteminden ağaçlandırmaya, yürüme yollarından çocuk Oyun alanlarına ve dinlence noktalarına varıncaya kadar bulvarda kapsamlı bir çalışma yürüten belediye, yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki caddeyi, çeşitli ağaç ve bitkilerle de süsleyecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum'daki ana caddelerde başlattıkları görsel değişimi Alparslan Türkeş Bulvarı ile sürdürdüklerini söyledi.

Bulvarın bulunduğu bölgedeki trafik yükünün önemli bir bölümünü taşıdığına dikkat çeken Başkan Küçükler, aynı durumun nüfus yoğunluğu için de geçerli olduğunu kaydetti.

Erzurum'un vitrini konumundaki ana caddeleri, daha önce hiç yapılmamış çevre düzenlemesi ve peyzaj uygulamalarıyla tanıştırdıklarının altını çizen Küçükler, Cumhuriyet ve Milli Egemenlik caddelerinin, bu uygulamalara verilecek en güzel örneklerden olduğunu ifade etti.

Küçükler, "Alparslan Türkeş Bulvarı, burada yürüttüğümüz çalışmalar tamamlandıktan sonra sadece bir cadde değil, aynı zamanda halkımızın vakit geçirebilecekleri, çocuklarımızın eğlenme imkânı bulabilecekleri bir dinlence alanı da olacak. Aydınlatma ve süs direkleriyle akşam saatlerinde ışıl ışıl bir görüntüye kavuşacak olan bulvarımız, yürüme ve bisiklet yollarıyla da, zengin kullanım olanaklarına kavuşturulacak. " ifadelerini kullandı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.