Spor Haber Girişi : 22 Mayıs 2018 16:34

Altıparmak şampiyonluk öyküsünü anlattı

Altıparmak şampiyonluk öyküsünü anlattı
Şampiyonluk öyküsünü Pusula’ya anlatan Teknik Patron Mehmet Altıparmak, teknik adamlık konusunda hep savaştığını ve kaybetmeyi aklının ucundan geçirmediğini söyledi.
Erzurumajans-Şampiyonluk öyküsünü Pusula’ya anlatan Teknik Patron Mehmet Altıparmak, teknik adamlık konusunda hep savaştığını ve kaybetmeyi aklının ucundan geçirmediğini söyledi. Başarılı teknik adam, “Ligde bizim için kader maçı Gazişehir’i 2-1 yendiğimiz müsabakasıydı. Kaderin cilvesi bizi Play-Off finalinde karşı karşıya getirdi” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanan Spor Toto 1. Lig finalinde Gazişehir FK’yı seri penaltı atışları sonucu 5-4 mağlup ederek, adını süper ligi yazdıran BB Erzurumspor’un şampiyon hocası Mehmet Altıparmak, Pusula’nın sorularını yanıtladı. Altıparmak, göreve geldiği günden itibaren hiç unutamayacağı maçın 5-4’lük Giresunspor maçı olduğunu belirtirken, kendileri açısından koca bir sezonda kader anının ise Gazişehir’i ligin 30’uncu haftasında 2-1 mağlup ettikleri maç olduğunu söyledi.

Bizim için olmak ya da olmamak maçıydı

Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, “Biz 29’uncu haftada Ümraniye’den dramatik bir mağlubiyet almıştık. O maçtan sonra şehirde ümitler bitmişti. 30’uncu haftada çıktığımız Gazişehir maçını kazanmaktan başka çaremiz yoktu. O mücadele bizim için bir kader anı oldu ve kader maçını 2-1 kazanarak, sonrasında camiamız adına süper işlere imza attık. Gazişehir galibiyeti bizim için bir tutunacak bir dal oldu, adeta… O karşılaşmaya çıkarken, sadece bizler ve futbolcularımızda inanç vardı, şehir umudunu kesmişti, bu sezondan… Ama biz o karşılaşmayı kazanarak, önemli bir tarih yolculuğu başlattık” dedi.

Kader bizi finalde karşılaştırdı

Gazişehir Gaziantep’le oynadıkları kader maçının ardından, kaderin kendilerini ikinci kez, ama bu kez Play-Off finalinde karşılaştırdığına işaret eden Altıparmak, “Üstte de belirttiğim gibi Ümraniye yengilisi kaybolan umutlarımız, Ligdeki Gazişehir galibiyeti ile yeniden yeşerdi. Futbolcularıma da ayrı bir öz güven geldi. Kader ve söz birliği yaparak bu noktaya geldik” dedi.

Giresun maçını unutamam

Teknik adamlık kariyerinde önemli maçlar oynadığının altını çizen Altıparmak, “Hocalık kariyerimde unutamadığım maçlardan biri Giresunspor’u 5-4 mağlup ettiğimiz, karşılaşmaydı. Türkiye’nin gündemine giren bu maçı hiçbir zaman unutmayacağım, unutamam zaten… Var böyle unutamayacağım birkaç maçım” diye konuştu.

Penaltılarda hiç ümidimi kaybetmedim

Kaleci Hakan Canbazoğlu’nun dört penaltı kurtararak, tarih yazdığı final maçındaki meşhur penaltılarla ilgili olarak da görüşlerini belirten deneyimli teknik adam Mehmet Altıparmak, “Penaltılarda iki farklı geriye düştüğümüzde bile hiç ümidimi kaybetmedim. Yanımdaki yardımcı hocalarıma, bu zafer bizim olacak, dedim. Sağ olsun Hakan da süper penaltı kurtarışları ile hem bize moral verdi, hem de zaferin gelmesinde önemli rol oynadı. Ben daha önce Alanyaspor’u çalıştırırken de Hatayspor ile oynadığımız final maçında ilk penaltıyı kaçıran taraftık, ama o maçı da biz kazanarak şampiyon olmuştuk. Böyle bir tecrübeye sahip olduğum için, Cumartesi gecesi seri penaltı atışlarını kaybedeceğimiz aklımın ucundan bile geçmedi” şeklinde konuştu.

Gönlüm devam etmekten yana

BB Erzurumspor’u Süper Lige taşıyan ve 17 yıl aradan sonra kentin süper lig hasretini dindiren teknik direktör Mehmet Altıparmak, kulüpteki geleceği ile ilgili olarak da, “Şu an yönetimle bir moral yemeği yedik, bugün TRT Spor’da canlı yayına katılacağım, ardından Ankara’ya geçeğim, bu süreçte yönetimde kendi arasında konuşur, bir karar alır, benim gönlüm Erzurum’da kalmaktan yana, artık önümüzdeki günlerde her şey netlik kazanır” şeklinde konuştu.

Basın ve taraftar hep yanımızda oldu

Göreve geldiği günden beri Erzurum medyasından hep destek gördüğünün altını çizen başarılı teknik direktör Mehmet Altıparmak, “Basın her ortamda takımının yanında oldu, mesai harcayan tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Ayrıca taraftarlarımıza özel bir teşekkür göndermek istiyorum, bizim arkamızda hep itici güç oldular. Deplasman maçlarında bile bizi hiç yalnız bırakmadılar, yüzlerce kilometre yol kat ederek, bize destek verdiler, takımın şampiyon olmasında en büyük rolü taraftarımız oynamıştır. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Röportaj-Nurullah PALA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.