Spor Haber Girişi : 23 Mayıs 2012 12:15

Anadolu Cup için hazırlıklar başladı

Anadolu Cup için hazırlıklar başladı
Ağrı, Hakkari, Muş, Erzurum’un ardından son olarak Van’da kurduğu takımı ile adından bir kez daha söz ettiren Anadolu Spor Akademisi yurt dışında katıldığı turnuvalardan edindiği bilgi ve tecrübeden yola çıkarak ‘Anadolu Cup’adıyla
Erzurum Ajans-Ağrı, Hakkari, Muş, Erzurum’un ardından son olarak Van’da kurduğu takımı ile adından bir kez daha söz ettiren Anadolu Spor Akademisi yurt dışında katıldığı turnuvalardan edindiği bilgi ve tecrübeden yola çıkarak ‘Anadolu Cup’adıyla geleneksel hale getirmeyi düşündüğü turnuvayı Erzurum’da düzenlemek için kolları sıvadı.

Universiade 2011 Dünya Kış Spor Oyunlarıyla adını dünyaya duyuran Erzurum sağlık, eğitim ve turizm şehri unvanının yanında şimdi de spor şehri olmaya hazırlanıyor. Erzurum’da son yıllarda spor takımlarının kamp merkezi olarak Erzurum’u tercih etmesinin ardından Erzurum şimdilerde büyük bir futbol organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Uluslar arası turnuvalarda elde ettiği başarıları ile adından sıkça bahsettiren Anadolu Spor Akademisi Projesi (ASA) dünya’nın dört bir yanından büyük kulüplerin alt yapı takımlarını Erzurum’da buluşturmaya hazırlanıyor. ‘Anadolu Cup’ adıyla 6-13 Ekim 2013 tarihleri arasında Erzurum’da yapılması düşünülen organizasyon bir anlamda mini dünya kupası olarak tanımlanırken, geleneksel olarak aynı dönemlerde yapılması düşünülüyor.

Bir süre önce turnuvanın yapılması planlanan Erzurum’a gelerek fiziki imkanları yerinde inceleyen ASA Avrupa Koordinatörü Muhsin Yavuzcan, başta güvenlik tedbirleri olmak üzere sahaların yeterliliği ve konaklama yerleri hakkında bilgi topladı. Topladığı bilgileri rapor ederek Uluslar arası organizasyon komitesine sunacak olan Yavuzcan, Erzurum’daki spor alanındaki yapılan çalışmaları görünce hayranlığını gizleyemedi.

Turnuva için kullanılacak sahaları yerinde gezen ASA Avrupa Koordinatörü Muhsin Yavuzcan, sonrasında Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile bir araya gelerek organizasyon hakkında bilgiler verdi. Çintımar’ın koşulsuz destek vereceğine yönelik teminatı Yavuzcan’ı mutlu etti. Erzurum’un spor alanında büyük atılımlar yaptığını ve bundan sonraki büyük organizasyonlarda da alnının akıyla çıkacağını umduğunu söyleyen Yavuzcan, “Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar beyin bize gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum dedi. Fatih Bey, Erzurum’da Anadolu Cup turnuvasını düzenlememiz için tüm teminatlarını vereceğini söyledi. Bu bizi mutlu etti. Öyle sanıyoruz ki herhangi bir aksilik olmadığı taktirde 2013 yılında Erzurum Uluslar arası bir organizasyona ev sahipliği yapacaktır” dedi.

Anadolu Spor Akademisi yöneticileri akşam yemeğinde bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

‘Anadolu Cup’ turnuvasının yapılması konusunda görüşlerin dile getirildiği yemekli toplantıda ASA Avrupa Koordinatörü Muhsin Yavuzcan, Erzurum’a olan hayranlığını dile getirdi. Yavuzcan, “İsviçre’de 43 yıldır yaşayan bir Türk vatandaşı olarak artık Erzurum’un gönüllü Turizm elçisi olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. ASA Erzurum takımının İspanya’da ki Costa Brava turnuvasında gösterdiği büyük başarıda emeği bulunan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Vali Yardımcısı Özgür Arslan’ın gayretlerini inkar edemeyiz. Bize turnuvalarda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etmekle beraber Erzurum’da düzenlemeyi umduğumuz Anadolu Cup turnuvasının yapılması halinde tüm gayret ve destekleri vereceklerini beyan etmeleri mutluluk vericidir. Düzenleyeceğimiz bu büyük organizasyona destek veren ve verecek herkese sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum” diye konuştu. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.