Eğitim Haber Girişi : 31 Mayıs 2016 19:17

Anadolu Lisesi'nden TÜBİTAK 4006 sergisi

Anadolu Lisesi'nden TÜBİTAK 4006 sergisi
Narman Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından ikincisi düzenlenen projeler, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı"nda sergilenerek tanıtıldı.
Erzurumajans-Narman Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından ikincisi düzenlenen projeler, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı"nda sergilenerek tanıtıldı. 

Narman Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projeler, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda tanıtıldı. TÜBİTAK destekli bilim fuarında 20 Danışman öğretmen gözetiminde toplam 31 proje 71 öğrencinin çalışmaları sergilendi.

Narman Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Yaman, TÜBİTAK'ın destekleriyle bu yıl ilki düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, bilim fuarlarının, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biri olduğunu söyledi.

Bu tür etkinliklerin hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimi olduğunu belirten Yaman, eğitim kurumlarının öncelikli amacının da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamak olduğunu ifade etti.

Açılışı gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Okumuş, sergi alanında öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledi. Danışman Öğretmen Seval Tan gözetiminde Öğrenciler İlçenin değerli zatları adlı standın da Aşık Sümmani, Ethem Baba ve Abdullah Avni Eser ile ilgili bilgi ve beyitlerin yazıldığı ayraçlar ve küçük çekilişler yapıldı Stantla ilgili bilgi veren Seval Tan "Amacımız İlçemizdeki değerli zatların eserlerine merak uyandırıp İlçemizdeki değerli zatların daha fazla araştırılarak bilmediklerimizi gün yüzüne çıkarılmasını sağlamaktır" dedi.

Fuarda fizik, edebiyat, tarih, matematik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, coğrafya, İngilizce ile bilgisayar alanındaki 31 proje sergilendi.

Narman Anadolu Lisesi ve TÜBİTAK destekli Bilim Fuarı sergisine İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Okumuş, NMYO Müdürü Prof.Dr.Ercan Çelik, Mal Müdürü Mustafa Kurt, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat İşler, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Ergün ve diğer daire amirleri ve öğretmenler katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.