Erzurum Haber Girişi : 04 Haziran 2012 21:30

Anadolu'nun zirvesine yüzme havuzu

Anadolu'nun zirvesine yüzme havuzu
Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum'un gündemini değerlendirdi... Vali Öztürk, atlama kulelerinin bulunduğu yerleşke içerisine olimpik yüzme havuzu yapılacağını müjdeledi.
Erzurum Ajans-Cem BAKIRCI'nın özel haberi-Vali Sebahattin Öztürk, Palandöken'e gündemi  değerlendirerek  yapılacak olan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Öztürk, atlama kulelerinin bulunduğu yerleşke içerisine olimpik yüzme havuzu yapılacağını müjdeledi. Vali Öztürk, kentsel dönüşüm projelerini de desteklediğini ifede ederek,"Eski Erzurum'un yenilenmesi gerekiyor" dedi. Vali Öztürk, İçişleri Bakanlığı'nın Haziran kararnamesi ile ilgili olarak ise "Bu atamaların içinde olabilirim de, olmayabilirim de hayırlısı diyelim" yorumunu yaptı.

ATLAMA KULELERİNE YÜZME HAVUZU

Atlama kulelerinin bulunduğu yerleşke içerisinde Yüzme Federasyonu ile birlikte olimpik bir havuz projesi hazırladıklarını anlatan Vali Öztürk, "Bu konuyu Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ve  Spor Bakanımız Suat Kılıç'a ilettik. Onlardan da onay geldi. Bu proje Erzurum için çok önemli Erzurum'da birçok yüzme havuzu var. Otellerin var, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün var. Burayı önemli kılan ise Türkiye'ye yakışan bir olimpik havuz olması Bu kadar yüksek irtifada başka bir yüzme havuzu yok.  Dünyada ki tüm spor kulübeleri antrenmanlarını, kamplarını yapmak için buraya gelecek. Bu çok önemli bir spor turizmi sağlayacak.  Bu konu için ciddi bir çalışma yapıyoruz.  Dünya standartları üzerinde bir olimpik havuz atlama kulelerinin bulunduğu bölgede olacak. Buraya gelen sporcular hem yüzecek hem de kış sporu yapacak.  Erzurum'da sadece yaz değil, kışın da sporcular yarışacak" dedi.

"ERZURUM'UN YENİLMESİNİ DESTEKLİYORUM"

Erzurum'da çok kapsamlı şekilde 'Kentsel Dönüşüm'  projeleri yürütüldüğünü de vurgulayan Vali Öztürk, "Valilik olarak, belediyelerimizin bu anlamda yürüttükleri projelerine büyük önem veriyor ve destekliyoruz.  Bu iş kolay olmayacak elbette tartışmalı konular olacak. İtilaflarda çıkabilir Şu bir gerçek ki eski Erzurum'un mutlaka yenilmesi gerekiyor. Bir de kültürel mekânların gün yüzüne çıkarılması lazım. Erzurum'da şu anda iki türlü yıkım var, kentsel dönüşüm ve kültürel mekânların açılması Bu projeleri, Kalkınma Bakanlığımız destekliyor. Büyükşehir ve alt Belediyelerimiz de kendi imkânlarını kullanarak çalışmalarını sürdürüyor. Bence üç-dört sene sonra, eski Erzurum yeni Erzurum olacak. " diye konuştu.

"KARARNAME İÇİNDE OLABİLİRİM DE OLMAYABİLİRİM DE"

İçişleri Bakanlığı'nın bu ay içerisine çıkaracağı kararname hakkında da görüş belirten Vali Öztürk, " Bu konu herkes tarafından konuşuluyor.  Doğrusu ben bu konuda bir beklenti içerisinde değilim.  Bizim bir görevimiz var ve onu sürdürüyoruz.  Çıkacak kararnamenin içinde bizim ismimiz de olabilir de, olmayabilir de hayırlısı diyelim" yorumunu yaptı. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ali 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum`daki yüzme havuzları iki üç tane ve hepsi birilerine tahsisli insanları kandırmaktan vazgeçin. Şimdi de atlama kulelerine yapacaklar ki zenginler yararlansın tabi.Orayı gidip görmek için bile araba lazım iken ! Neyse ne desek boş olacak malesef. En iyisi biz Büyük dağ otellerinin havuzlarına gidelim !