Bölge Haber Girişi : 23 Mayıs 2011 12:31

ASA Barcelona yolcusu!..

ASA Barcelona yolcusu!..
Anadolu Spor Akademisi (ASA) Barcelona yolcusu.

Erzurum Ajans-Anadolu Spor Akademisi (ASA) Barcelona yolcusu.

16-22 Ekim 2011tarihleri arasında Barcelona’da düzenlenecek olan ‘Costa Brava U-11 Futbol Turnuvası’na davet edilen ASA, aylar öncesinden hazırlıklara başladı. Ekim ayında düzenlenecek turnuva öncesi ASA Yönetim Kurulu toplantı düzenleyerek durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıda ASA ailesine yeni katılan Genel Koordinatör Yardımcısı Burhan Topuz ve Genel Sekreter Emine Öztürk’e rozetleri takıldı. Barcelona’da düzenlenecek olan turnuvanın ayrıntıları konuşuldu.

ASA Hukuk Danışmanı Mesut Atılgan, Genel Koordinatör Yardımcısı Burhan Topuz, Genel Sekreter Emine Öztürk ve ASA Mali Danışman Filiz Şimşek’in hazır bulunduğu toplantıda konuşan ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, ‘Costa Brava’ turnuvasına üç ilden birinden oluşturulacak olan takımın gideceğini kaydetti. Şimşek, Barcolena’da düzenlenecek olan ‘Costa Brava Futbol Turnuvası’na Erzurum, Siirt ve Van illeri arasından bir seçim yapacaklarını söyledi. Genel Koordinatör Şimşek, ASA’nın çocuklar için çıktığı yolda gücüne güç katmasının avantajlarını da bire bir gördüklerini ve yaşadıklarını vurgulayarak,

ASA HER GEÇEN GÜN BİRAZ DAHA BÜYÜYOR

“Türkiye’nin uluslararası turnuvalarda boy göstermesi ülkemizin vitrinine renk katmakla kalmıyor aynı zamanda çocuklarımızın kendilerine olan özgüvenlerini kazanarak geleceğe emin adımlar atmalarına vesile oluyor. Yeteneklerini yabancı teknik adamlar karşısında kolayca sergileme imkanı bulan miniklerimizin keşfedilmesini sağlayan bu tür turnuvalara ASA olarak her geçen gün daha da güçlenerek hazırlanmakta bizlerin birinci gayesidir. Çünkü bizler ASA olarak ne kadar gücümüze güç katarsak, miniklerimizin kendi ayakları üstünde durmaları için atacakları adımlarda o kadar pay sahibi oluruz. ASA’nın amacı miniklerin mutluluğunu artırırken, onların sosyal hayatını değiştirmek ve onların kötü alışkanlıklara yönelmesinin önüne geçmek. ASA bu amaçla yola çıktığında atılan adımlar bugün etrafında yüzlerce insanın toplanmasını sağladı. Yarın yüzlerce insan binleri bulacak” diye konuştu.

ÖZTÜRK: MUTLULUĞA ORTAK OLMAK

BAŞARIYA AÇILAN KAPILARI ARALAMAKTIR

ASA ailesine yeni katılan çiçeği burnundaki Genel Sekreter Emine Öztürk, miniklerin mutluluğuna ortak olmanın yeni başarılara açılacak kapıların aralanması anlamına gediğini ifade ederek, “ASA ailesine katılmadan önce yaptığım araştırmaları gözümde canlandırıyorum ve bugüne kadar atılan adımları görünce bu ailenin içinde yer aldığım için kendimle gurur duyuyorum. ASA kısa zamanda miniklerin hayallerini süsleyen güzelliklerin gerçeğe dönüşmesini sağlamak için gönüllülerin çıktığı bir yol. Bu yol da amacımız; çocuklarımıza sporun, ahlaki değerlerle yakından ilişkili olduğu bilincini aşılamak. Bu değerler sporu özel bir eğitim aracı yapar; sporun kişisel gelişim, sosyal bütünleşme ve insani gelişim için eşsiz bir fırsat haline getirir. Oyun ruhuna yakışır bir biçimde oynamak her zaman rekabetten önce gelmesi gereken tüm insani değerlere saygı duymak gerektiğini çocuklarımıza bu sosyal projemiz sayesinde öğretmeye çalışacağız. Ve bende bu organizasyonda elimden geldiği kadar onların yanında yer alacağım” dedi.

“ASA hakkında yerel ve ulusal basın organlarında çıkan haberleri okurken, alınan başarılar gözlerimi kamaştırdı” ifadesini kullanan Öztürk, sözlerine şöyle devam etti;

BAŞARILARI GÖĞSÜMÜ KABARTTI

“Katıldıkları turnuvalarda kendilerine atılan her pası gole çeviren, kendilerine uzatılan her imkanı iyi değerlendirip dünyanın gözünün Türkiye’ye çevrilmesini sağlayan minik futbolcularımızın başarılarını okurken imkansızlıklar içinde imkan arayan çocuklarımız göğsümü kabarttı. Şimdi onlarla yeni başarılara birlikte yelken açacağız. 3 yıl öne hayata geçirilen ve birinci ayağı tamamlandıktan sonra 2. aşması hayata geçenice hayalleri büyük şehirler gibi, yaşadıkları yer küçük olan yetenekli çocukları topluma ve ülkeye kazandıralım. Anadolu’nun kırsal kesimlerini kasabalarını ve Köylerini artık yaşanıla bilen yer olduğunu hissettirmek köyleri ve kırsal kesimleri boşaltıp Anadolu’nun yerleşim yerlerini yok etmeden onlara da değer verdiğimizi gösterelim. Gelecek adına istikbal arayan o çocuklarımıza bir imkan sunarak belki de bir spor ayakkabı alacak gücü olmayan o çocuklarımıza bir ayakkabı alalım olmaz mı?”

SİİRT VE VAN İŞİ SIKI TUTUYOR

16-22 Ekim tarihlerindeki Barcelona’da düzenlenecek olan turnuvanın detaylarını konuşmak için Kayseri’den, Erzurum’a gelen Genel Koordinatör yardımcısı Burhan Topuz, Türkiye’yi temsil edecek takımın başarılı olması için elinden gelen bütün gayreti göstereceğini ifade ederek, daha önce düzenlenen turnuvalara katılan takımların bölgenin önemli şehirlerinden seçildiğini belirtti. Seçilen takımların aldıkları başarıların ülkemiz açısından önemli olduğunun altını çizen Topuz, “Dünya basını çocuklarımızın başarılarını manşetlere taşıdı. Bu başarılar ekip ruhunun bir eseri. Çocuklarımıza sonuna kadar güvenip onlara gereken desteği verince nelerin olduğunu hep birlikte gördük” dedi.

Siirt ve Van’dan toplantıya telefonla katılan ASA Teknik Sorumluları da görüşlerini belirttiler. Siirt ASA Teknik Sorumlusu Erhan Aydın, seçilecek takımın Siirt’ten olması için büyük çaba göstereceğini söyleyerek. Şehrin yöneticileriyle bu konuda görüşmelerini sürdürdüğünü kaydetti. Van Anadolu Spor Akademisi Teknik Sorumlusu Demir Demirörs ise Van’ın, Erzurum ve Siirt’e göre çocuk potansiyelinin daha önde olduğunu vurgulayarak, “Oluşturulacak takımın kaliteli ve başarılı olması için seçilecek çocukların Van’dan olması yarar sağlar. Çünkü alternatif fazla” dedi.

TURNUVAYA ERZURUM KATILMALI

ASA Genel Sekreteri Emine Öztürk, Barcelona’ya gidecek takımın Erzurum’dan seçilmesinden yana görüş belirterek, bunun için gerekli adımları atmaya hazır olduğunu söyledi. Öztürk, Erzurum’un dünya arenasında boy gösteren bir şehir olduğuna vurgu yaparak, “Kış sporlarında dünya Erzurum’u konuşuyordu. Şimdi neden futbolda miniklerimizin alacağı başarıları manşetlerine taşımasınlar. Erzurumlu miniklerimiz bunu yapabilir. Çünkü Erzurum’da futbol için yapılan yatırımlar ortada ve yeterli altyapı var. Bu nedenle Barcelona’ya gidecek takım Erzurum’dan seçilmeli” dedi.

Toplantıya katılan Hukuk Danışmanı Mesut Atılgan ve Mali Danışman Filiz Şimşek turnuvaya katılacak takımların hangi ilden seçilirse seçilsin Türkiye’yi başarıyla temsil edeceklerini ifade ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.