Kültür-Sanat Haber Girişi : 30 Mayıs 2012 17:15

Aşık Sümmani belgeselle anılıyor

Aşık Sümmani belgeselle anılıyor
Erzurum’un önemli şahsiyetlerinden birisi olan Aşık Sümmani uluslararası düzeyde gerçekleştirilen bir belgeselle anılıyor.
Erzurum Ajans-Erzurum’un önemli şahsiyetlerinden birisi olan Aşık Sümmani uluslararası düzeyde gerçekleştirilen bir belgeselle anılıyor.
Atatürk Üniversitesi’nin 55. Yıl kuruluş etkinlikleri çerçevesinde yapılan belgeselin galası uluslararası Sümmani Sempozyumu’nda gerçekleştirilecek.
Yönetmenliğini Yrd. Doç Dr. Yusuf Yurdigül ve Öğretim Görevlisi Cüneyt Korkut’un üstlendiği Sümmani belgeseli İstanbul, Bursa, Konya, Erzurum ve Narman gibi Türkiye’nin farklı coğrafyalarında birçok uzman ve sanatçıyla yapılan röportajla tamamlandı. Belgesel özellikle İran başta olmak üzere uluslararası uzmanların görüşleriyle Sümmani’nin Türkiye için önemini bir kez daha ortaya koydu.
Belgeselin önemli bir boşluğu doldurduğunu, Aşık Sümmani’nin bu çalışmadan sonra öneminin daha fazla kavranacağını belirten Yusuf Yurdigül belgeselle ilgili olarak şunları kaydetti, “Çalışmayı önemli kılan etkenlerden biri de belgeselin akademik bir bakış açısıyla yapılmış olmasıdır. Sümmani zaten uluslararası bir figür. Çalışma bölgede çok önemli bir isim olan Sümmani’nin tekrar hatırlanması için önemli bir iş görecek. Özellikle Sümmani sempozyumu kapsamında gösterilecek olması da ayrı bir önemli gelişme.”
Cüneyt Korkut ise böylesine zor bir işin üstesinden gelmek için çok çaba sarf ettiklerini ve belgeselin hazırlanmasında Atatürk Üniversitesi’nin katkısının çok fazla olduğunu söyledi. Bundan sonra Erzurum’un önemli şahsiyetlerinin bu tür belgesellerle tekrar anılacağını vurgulayan Korkut çalışmalarının Yurdigül ile devam edeceğini ifade etti.
Aşık Sümmani belgeseli 31 Mayıs 2012 tarihinde Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde Uluslararası Aşıklık Geleneği ve Aşık Sümmani Sempozyumu kapsamında saat 10:00 ‘da gösterilecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.