Sağlık Haber Girişi : 28 Temmuz 2021 11:53

Aşılama düşüşte, vaka sayısı yükselişte

Aşılama düşüşte, vaka sayısı yükselişte
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 10-16 Temmuz'da her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı.

ERZURUM AJANS - Aşılama oranının düşük olduğu Erzurum'da, vaka sayıları iki haftadır yükselişte.

 


100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritası güncellendi. Siirt 100 binde 748 vaka sayısı ile birinci sırada yer aldı.
Türkiye genelinde 17-23 Temmuz'da illere göre haftalık COVID-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 88,19, Ankara'da 69,13, İzmir'de 33,43 oldu. Vaka oranı en yüksek iller sırasıyla Siirt, Diyarbakır ve Ağrı oldu.

 

 

 

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu hafta artışın en yüksel olduğu illeri sıraladı. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz Siirt, Diyarbakır, Bitlis, Giresun ve Iğdır. Vaka sayılarındaki artış ve aşılanma oranları arasında ilişki var. Aşı olup tedbirlere uyun" dedi. 

 

 

 

 

 

 

Erzurum'da korkutan artış 

 

 

Erzurum'da iki hafta önce düşüşe geçerek umutlandıran vaka sayısı, bu hafta endişelendirdi. İllere göre her 100 binde görülen vaka hartiasında, kentteki artış dikkat çekti.

 

 

Bakanlığın sitesinde verilere göre, Erzurum aşılama oranında yüzde 53,4 ile çok yüksek riskli il katgoresinden çıkamadı. Aşılamada hala kırmızı kategoride yer alan Erzurum'da bu hafta vaka oranı yüz binde 91,20'ye çıktı. İlde iki hafta önce 61,98 oran ile düşüşe geçen vaka sayısı, bu haftaki hızlı çıkışı endişelendirdi. 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.