Erzurum Haber Girişi : 27 Mart 2012 14:15

ASİMED'ten Ermenilere belge ile cevap

ASİMED'ten Ermenilere belge ile cevap
Erzurum'da Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği'nce (ASİMED) Ermeni mezalimine karşı Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde belgesel hazırlandı.
Erzurum Ajans-Erzurum'da Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği'nce (ASİMED) Ermeni mezalimine karşı Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde belgesel hazırlandı.
ASİMED Başkanı Yrd.Doç.Dr.Savaş Eğilmez, 4 dilde hazırlanan belgeselin Amerika Senatosu ve Temsilciler Meclisi'ne gönderileceğini belirterek şöyle konuştu:
"Bazı ülkeler, tarihiyle yüzleşme konusunda Türkiye'ye çağrıda bulunuyor ve Türkiye'yi işlemediği suçlardan dolayı yargılayıp mahkum etmek istiyorlar. Türkiye kendi tarihine ait arşiv ve belgeleri, yerli ve yabancı tüm tarihçilerin araştırmalarına açmış ve bu araştırmalar sonucunda, özellikle sözde Ermeni soykırımı konusunda Türkler aleyhine hiçbir belgeye ulaşılamamıştır. Kısaca Türkler kendi tarihleriyle yüzleşmiş ama utanacakları bir olayla karşılaşmamışlardır. Türkler sözde Ermeni soykırımını kabul
ettirmeye çalışan ülkelerin neler yaptıkları konusunda bir çalışma yaptık ve bunun sonucunda birçok soykırım ve katliamla karşılaştık. Ve bu bilgileri, görsel malzemelerle birleştirerek, Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere 4 dilden oluşan bir belgesel hazırladık."
Hazırlanan belgeselle yapılan katliamların bütün yönleriyle ele alındığı belirten Eğilmez, "Bu belgeselde adı geçen ülkelerin yaptığı katliamlar bütün yönleriyle tartışmasız bir şekilde kanıtlanmış durumdadır. Fakat nedense Dünya kamuoyu bunların çoğunu gündemlerine getirmemektedir. Daha doğrusu Almanların yaptığı Yahudi soykırımı dışında hiçbiri uluslar arası kamuoyunu meşgul etmemektedir. Ama söz konusu Türkler olunca ilgili ilgisiz, bilgili bilgisiz birçok kişinin söyleyeceği olumsuz bir şeyler
oluyor. Özellikle Amerika'da faaliyet gösteren Ermeni diasporası 24 Nisan'a yaklaştığımız şu günlerde Amerika Senatosuna ve Temsilciler Meclisine Türkler aleyhinde kararlar aldırmak ve söz konusu tarihte Amerikan Başkanı Obama'ya soykırım kelimesini kullandırmak için baskı yapıyorlar. Biz de bu baskıyı azda olsa hafifletmek adına hazırladığımız bu belgeseli başta Barack Obama olmak üzere tüm senatör ve temsilciler meclisi üyelerine göndereceğiz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.