Bölge Haber Girişi : 04 Şubat 2012 11:39

Aşırı soğuklar Doğu anadolu'da etkisini sürdürüyor

Aşırı soğuklar Doğu anadolu'da etkisini sürdürüyor
Doğu'da Sibirya soğukları etkisini sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Ağrı'da eksi 32 derece olarak ölçüldü.
Erzurum Ajans-Doğu'da Sibirya soğukları etkisini sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Ağrı'da eksi 32 derece olarak ölçüldü.
Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Ağrı'da eksi 32 derece olarak ölçüldü. Bölgede ki diğer illerde ise; Erzincan'da eksi 14, Kars'ta eksi 25, Iğdır'da eksi 12, Ardahan'da eksi 29 ve Bayburt'ta eksi 18 derece olarak ölçüldü.

Günün tahmini beklenilen sıcaklık değerleri ise; Erzurum'da eksi 14, Erzincan'da eksi 3, Kars'ta eksi 8, Ağrı'da eksi 11, Iğdır'da 0, Ardahan7da eksi 9, Bayburt'ta eksi 5 derece.
Aşırı soğuk hava nedeniyle bölgede birçok nehir ve göl buz tutarken, mazotlu araçlar da çalışmadı. Buz sarkıtlarının Erzurum'da boyu 2,5 metreye ulaştı. Soğuk hava nedeniyle cadde ve sokakların boş kaldığı Erzurum'da iş makinaları kar ve buz temizleme çalışmasını aralıksız sürdürüyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.