Erzurum Haber Girişi : 18 Aralık 2012 16:28

Askeri kışlada tehlikeli yakınlaşma

Askeri kışlada  tehlikeli yakınlaşma
Karskapı Askeri Cezaevi'nde gasp ve hırsızlık iddiasıyla tutuklu bulunan bir asker,üç arkadaşı tarafından tecavüze uğradığı gerekcesiyle şikayetçi old
Erzurumajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Erzurum Karskapı Askeri Cezaevi’nde aynı koğuşta kaldıkları U.S’yle zorla ilişkiye girdikleri tespit edilen V.V, F.K ve E.D’nin yargılanmalarına Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

 “ÖLDÜRÜRÜZ” TEHDİTİ İLE CİNSEL SALDIRI…

Geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen olayda sanıkların mağdur U.F’yi herkesin uyuduğu sırada yanlarına çağırarak “Aydın isminde biri seninle ilişkiye girmiş. Bizde gireceğiz. Bağırırsan tüm koğuşu uyandırır herkesin seninle ilişkiye girmesini sağlarız” diyerek, yatağa yatırıp ellerini bağladıktan sonra fiili livata da bulundukları iddiasıyla dava açılmıştı.

“HOMOSEKSÜEL İLİŞKİ” SUÇLAMASI…

Dün Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Sanıklardan V.V, suçlamaları kabul etmeyerek, U.F, bizzat erkeklere karşı ilişkisi olup homoseksüel ilişkilere girdiğini belirtmişti. Kendisiyle aynı koğuşta beraber kaldık. Ancak iddia edildiği gibi kendisini rıza harici olarak istismar etmedim. Bana iftira atmaya uygun bir insandır. Birlikte asker iken beni tehdit etmiştir. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Sanık F.K ise  mağdur U.S’yi askeri cezaevinde yatarken tanıdığını belirterek, “Cezaevindeyken bizzat bize kendinin erkeklere karşı ilgilisi olduğunu homoseksüel ilişkilere girdiğini ifade etmekteydi. Hiçbir şekilde cinsel istismar suçunu işlemedim.”diye konuştu.

Sanık E.D ise ifadesinde, “Zaman zaman bize homoseksüel ilişkilere girdiğini ifade etmekteydi. Kendisiyle askeri cezaevi koğuşunda beraber kaldık. O da ancak iddia ettiği gibi ne isteyerek ne zorla cinsel istismarda bulunmadım” dedi

TANIK,”FARKLI CİNSEL TERCİHLERİ DÜŞÜNEN KİŞİLİKTEYDİ”

Mahkemede başka bir suçtan dolayı tanık olarak dinlenen O. K. ise taraftarla geçmişte askeri cezaevinde aynı koğuşta kaldığını belirterek, “Daha önce her ne kadar mağdura yönelik olarak gece vakti sanıkların yatağına gelip sesli bir şekilde bir şeyler yaptıklarını görüyordum. Bizzat sanıklara bu durumu sorduğumda “U.S’yi  sinkaf ettik dediler. Ancak mağdur U.S ise bana sanıklara olan kızgınlığı nedeniyle bu şekilde ifade verdiğini belirtti. Ben olayın yatakta şakalaşma olarak başladığını biliyorum. Mağduru gördüğüm kadarıyla cinsel tercihler olarak farklı düşünen biriydi” şeklinde konuştu.

TAHLİYE İSTEMİNE RED KARARI ÇIKTI…

Mahkeme, tutuksu asker sanıklarının kuvvetli suç şüphesini gsöteren bulguları gerekçe göstererek tahliye istemlerini reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.