Spor Haber Girişi : 07 Şubat 2012 14:32

Aslı'yı ölüme götüren ihmaller zinciri

Aslı'yı ölüme götüren ihmaller zinciri
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün, Aslı Nemutlu'nun ölümünden tam bir ay önce yayınladığı, "Kayak Merkezlerinde Alınacak Genel Tedbirler" konulu genel emrinin uygulanmadığı ortaya çıktı.
Erzurum Ajans-Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün, Aslı Nemutlu'nun ölümünden tam bir ay önce yayınladığı, "Kayak Merkezlerinde Alınacak Genel Tedbirler" konulu genel emrinin uygulanmadığı ortaya çıktı.

12 Ocak 2012 tarihinde Konaklı Kayak Tesislerinde, 17 yaşındaki Alı Nemutlu'nun ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili ihmal iddiaları ortaya atıldı. Erzurum Valiliği'nin kayak merkezlerinde alınacak tedbirlerle ilgili genelgesinin dikkate alınmadığı ileri sürüldü. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün "Kayak Merkezlerinde Alınacak Genel Tedbirler" başlıklı genel emrinde tam donanımlı ve personelli bir ambulans, yaralanma durumunda ise sedyeli kar motoru bulundurulması istenirken, Aslı Nemutlu'yu ölüme götürdüğü öne sürülen ihmaller ise şöyle:

"Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 12.12.2011 tarihli ve 6 sayfalık genelgesiyle Kayak Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği'ne, ilgili kaymakamlıklara, kamu ve özel kurum, kuruluşlara kayak merkezlerinde alınacak genel tedbirleri bildirdi.

Genelgede, genel koordinasyonun İl Kriz Merkezi'nce yürütüleceği belirtilerek bütün bilgilerin haftanın 7 günü 24 saat açık bulunan İl Kriz Merkezi'nin telefonuna bildirilmesi istendi. Palandöken dağında İl Özel İdaresi'ne ait tesisin bir odası İl Kriz Merkezi 'Kayak Güvenlik Merkezi' olarak kullanılması kararlaştırıldı.

Kayak ve Çığ Güvenlik Ekibi kurulması, bu ekibin devamlı mesai yapması ve bütün ekiplerin İl Kriz Merkezi Müdürü Vedat Ağbayır'ın sorumluluk, sevk ve idaresinde görev yapması kararlaştırıldı.

Valilik genelgesinde kayak esnasında yaralanan kayakçılara olay yerinde ilk yardım müdahalesi yapılarak sedyeli kar motoruyla sağlık ekiplerinin bulunduğu yere taşıma işleminin jandarma tarafından yürütüleceği belirtildi.(İddialara göre Kayak Federasyonu tarafından 3 adet sedyeli kar motoru verilmesine rağmen kullanılmamış.)

Genelgede, kayak merkezlerinde Sağlık İl Müdürlüğü'nce tam donamlı, içinde sağlık personeli bulunan birer ambulansın sürekli bulundurulması da istendi. Bu da gerçekleştirilmedi. Kayak merkezlerinde yapılacak yarışma veya etkinliklerin önceden İl Kriz Merkezi, Jandarma, Emniyet ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirilmesi de istendi. Ancak bunun da ihmal edildiği belirtiliyor."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.