Bölge Haber Girişi : 14 Temmuz 2011 00:08

ASSİSTT Spor'dan güreş atağı!..

ASSİSTT Spor'dan güreş atağı!..
Assistt Spor Erzurum'un sporuna renk ve güç katacak. Türk Telekomspor'un da kardeş kulübü olan Assistt Spor Kulübü, Mart 2011'de hizmete girdi.

Erzurum Ajans-Assistt Spor Erzurum’un sporuna renk ve güç katacak. Türk Telekomspor’un da kardeş kulübü olan Assistt Spor Kulübü, Mart 2011’de hizmete girdi. Güreş ve Kayak branşlarında hizmet vermeye başlayan Assistt Spor Kulübü, kısa sürede spora verdiği desteklerin meyvelerini toplamaya başladı. Kulüp Başkanı Gökhan Yükseloğlu yönetimindeki Assistt Spor, güreşte madalyaları bir bir toplamaya başladı. Antrenör Battal Alpkılıç tarafından çalıştırılarak müsabakalara giden güreşçiler, başarılı dereceleri ile Assistt Spor’un yüzünü güldürdü. Antrenör Battal Alpkılıç’ın taktiklerini harfiyen uygulamaya çalışan güreşçiler, bugünlende revaçta olan karakucak güreşlerinde meydanlarda boy gösterirken, elde ettikleri başarılarla da kulübün gururu oldular.

Assistt Sporlu güreşçilerden Kasım Koran, geçtiğimiz günlerde Ankara’nın Kızılcahamam İlçesinde yapılan Türkiye Karakucak Şampiyonası’nda Erzurum’u temsil eden güreşçilerden biri oldu. Antrenör Ummam Erzincanlı yönetimi’nde Türkiye şampiyonasına katılan Kasım Koran, 74 kiloda Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalyayı Erzurum Assistt Spor Kulübü’nün müzesine getirmeyi başardı. Aynı kulüpten Yasin Akkan ise 60 kiloda Türkiye beşinciliğini elde etti. Assistt Spor’un iki pehlivanının elde ettiği dereceler takımı da olumlu bir puan katkısı sağladı. Erzurum takım halinde Türkiye üçüncüsü oldu. Kulüp Başkanı Gökhan Yükseloğlu, “Sporcularımızın başarısı ile gurur duyuyoruz. Amacımız Erzurum’un sporuna katkı sağlamak ve gençlerimize hizmet etmektir” dedi. Nisan ayında Ordu’da yapılan Üniversiteler arası Türkiye Güreş Şampiyonası’nda ise serbest stilde 60 kiloda Yasin Akkan Türkiye ikincisi olmuştu. Grekor-romen stilde ise 84 kiloda Mehmet Kaba beşinci olma başarısını göstermişti.

İLK YILINDA DİREKTEN DÖNDÜ

Erzurum’un sporuna katkı sağlaması beklenen ve bunda da başarılı olan Assistt Spor Kulübü, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yapılan Türkiye 2. Ligi’ne terfi müsabakalarına katılarak Erzurum’u temsil etti. Erzurum ekibi Yirmibir takımın katıldığı terfi müsabakalarında 9. olarak 2. Lige yükselme şansını kaybetti. Ancak bu müsabakalarda Assistt Sporlu güreşciler aldıkları derecelerle takdir topladılar. Kasım Koran üçüncülük, Yasin Akkan ile Muhammet Ertek beşinci olma başarısı gösterdiler.

Güreşçilerin başarılı olması Assist Spor Kulübü Başkanı Gkhan Yükseloğlu ve kulüp yöneticilerinin de dikkatinden kaçmadı. Güreşçilerin başarısı sonucu 12 sporcunun Assistt çağrı merkezinde istihdamı sağlandı. Assistt Spor Kulübü Başkanı Gökhan Yükseloğlu, bu sezon kaçırdıkları 2. Lige yükselme şansını 2011-2012 sezonunda yakalayacaklarına inandığını söyledi.

Assistt Spor Kulübü Antrenörü Battal Alpkılıç, Assist yöneticileri, kulüp başkanı Gökhan Yükseloğlu ve kulüp yöneticilerinin desteği ile başarılı olduklarını ve daha da başarılı olmaya devam edeceklerini belirterek, “Kulübümüzün güreş takımında yer alan pehlivanlara bir istihdam kapısı açıldı. Ayrıca kulübümüzün bize tahsis ettiği kondisyon merkezinde de çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yapıyoruz. Assistt Spor olarak öncelikli hedefimizin 2. Güreş Ligine yükselmek ve sonrasında da 1. Lig hedeflerini kovalamaktır. Bize destek veren yönetimimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu arada Kulüp Başkanı Gökhan Yükseloğlu, yönetimindeki Assistt Spor Kulübü yönetiminde Fatih Güner(2. Başkan), Hasan Özdemir (Muhasip), Battal Alpkılıç (Sekteter), Altan Köseoğlu (üye) yer alıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.